Vármegyei díj a szociális munkáért

Kitüntetésben részesült Berei Ágnes, a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény szakmai igazgatóhelyettese is

a díj

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés november 30-i ülésén, napirend előtt adták át a vármegye önkormányzata Szociális Munkáért Díja 2023. évi  elismeréseket.

Ez a díj azon személyek és közösségek részére adományozható, akik az egyéni gondoskodás, az intézményi ellátás és a szociális igazgatás területén végzett elhívatott, áldozatkész és színvonalas munkájukkal segítették a rászorulókat, a társadalom nehéz sorsú fiataljait, időseit, a szenvedélybetegeket, és ezáltal eredményesen szolgálták a vármegye lakosságát.

Berei Ágnes

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata Szociális Munkáért Díj kitüntetést kapott:

Berei Ágnes elhivatott, áldozatkész és színvonalas munkát végző szociálpedagógus és gyógypedagógus. 2000-től lett a Novajidrányi Lakásotthon nevelője. Időközben elvégezte a Debreceni Egyetem Hajdúböszörményi Pedagógiai Főiskola szociálpedagógus szakát. 2005-től az Abaúji Gyermekvédelmi Körzet Lakásotthonának családgondozója. Ezt követően a Nyugat-Magyarországi Egyetemen gyógypedagógus diplomát szerzett. 2014. januárjától a Miskolci Apostoli Exarchátus fenntartásában működő Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény Abaúji Lakásotthonok Szakmai Egységének vezetője. Még ebben az évben szociális szakvizsgát tett a gyermekvédelmi szakellátás területén. 2022-ben a Miskolci Egyházmegye fenntartásában működő Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény szakmai igazgatóhelyettesévé nevezték ki. Munkája során keresztény szemlélet és szociális érzékenység jellemzi, mindig a gyermekek érdekeit nézve próbálja segíteni őket abban, hogy teljes körű ellátásuk, érzelmi, lelki fejlődésük biztosított legyen.

German Jánosné,  az Ózd-susai Szent Anna Szeretetotthon alapítója, aki a díjat későbbi időpontban veszi át.

Forrás: BOON

Címkék