Újabb épületrésszel bővült a selyebi óvoda

Az új épületrészt május 28-án, ünnepélyes keretek között áldotta meg Atanáz püspök.

óvoda

Selyeben a halmozottan hátrányos helyzetű óvodás- és iskoláskorú gyermekek száma folyamatosan növekszik. Az alig öt évvel ezelőtt létesített kétcsoportos óvoda új épülete máris kicsinek bizonyult újabb óvodai csoport indítására. A mostani beruházással (EGYH-EKF-20-P-0009) egy újabb csoportszoba kialakítása is lehetővé vált, ami a meglévő épület részleges átalakítása után szervesen kapcsolódik a régi szárnyhoz.  

 Az ünnepi alkalom a templomban, hálaadó Szent Liturgiával kezdődött. „Hálát adunk ezen a Szent Liturgián, hogy Istenünk ilyen jó hozzánk. Megköszönjük Neki ezt a nagy ajándékot, szeretetének a jelét. A ma megáldandó óvoda bővülése is Isten szeretetének a jele.” – mondta Atanáz püspök a homíliában, melyben a jelenlévő iskolás és óvodás gyermekek nyelvére fordította le a liturgián felolvasott szentírási szakasz üzenetét.  

Atanáz püspök

„Jézus arra tanít, ha valami rossz történik velünk, inkább viseljük el zokszó nélkül, de ne folytassuk a veszekedést és ne üssünk vissza, mert akkor abból csak nagy baj lehet, mert akkor sohasem áll meg az erőszak láncolata. Jézus azt akarja, hogy megjavuljunk, és azt üzeni: győzd le a rosszat jóval.” 

"Ha valaki rosszat tett neked, azzal hogy jó vagy, le tudod győzni a rosszaságot is. Tudom, hogy ez egy nehéz dolog, de azért járunk iskolába és főként azért járunk templomba, hogy ezt is megtanuljuk, elsajátítsuk. A Mennyei Atya és az Ő Egyszülött Fia segít bennünket ebben, hogy ha nehéz is, tudjunk jót tenni” – tanítgatta a kisiskolás gyermekeket a miskolci püspök.  

művészeti iskolások

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő is megtisztelte jelenlétével az ünnepi alkalmat. Köszöntőjében méltatta az egyházak szerepét a társadalmi feladatok ellátásában: az egyházi intézmények egyben éltetői a keresztény hitnek, ami erőt és reményt ad az embernek, előremutat Istenre, megőrzi az alapvető emberi értékeket.  

A művészeti iskolások hangszeres zenével, az alsó tagozatosok színdarabbal és közös énekléssel köszöntötték a jelenlévő vendégeket.  

FÉNYKÉPEK

Címkék