Tudásolimpia - döntő 2021

A Görögkatolikus Tudásolimpia tanulmányi verseny döntő fordulóján nyolc majdnem száz diák mérte össze tantárgyi tudását pénteken

diákok

„Nem harcolhatunk valami ellen. Annak semmi értelme. Valamiért kell harcolni”

A hosszú pandémiás időszak után visszatért a vidámság, az élet a hittudományi főiskolánk épületébe…

A 11. Görögkatolikus Tudásolimpia döntője alkalmat adott arra, hogy újra megteljen diákokkal a főiskolánk.

Ebben az évben is több mint 1000 diák vállalta a megmérettetést, akik közül 98 tanuló be is került a döntő fordulóra.

Inátsy Pap Ágnes

A verseny főszervezője Dr. Inántsy Pap Ágnes megnyitójában kiemelte azt a hatalmas bizalmat és hitet, amivel a diákok erre a versenyre tekintettetek a pandémiás időszak kellős közepén.

Beszédében Wass Albert egyik gondolatával - „Nem harcolhatunk valami ellen. Annak semmi értelme. Valamiért kell harcolni” – buzdította a diáksereget az eredményes versenyzésre.

A megnyitó 3. imaóra elvégzésével folytatódott Dr. Dobos András szemináriumi rektor vezetésével, majd Kocsis Fülöp érsek-metropolita buzdító beszéde következett, amelyben a diákokra utalva arra a sokszínűségre hívta föl a figyelmet, ami a világban van, és ami Istennel egyesülve a legcsodálatosabb egységgé válik. Emlékeztetett a Pünkösd közeledtére, amikor is a Szentlélek eljövetelével válik teljessé a Szentháromságos Egy Isten.

Kocsis Fülöp

A döntő írásbeli fordulója 45 percet vett igénybe.

Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök mielőtt átadta a diákoknak a megérdemelt ajándékokat, külön kiemelte az a bátorságot, amit a verseny egésze alatt tanúsítottak.

Tudásolimpia eredményei a mellékletben találhatók.

FÉNYKÉPEK (Szilágyi Tibor)

Címkék
Csatolmány