Termésáldás-gyümölcsszentelés

A sárospataki Örömhírvétel Görögkatolikus Óvodában a Katolikus Kulturális Hetek programsorozatához kapcsolódva termésáldás-gyümölcsszentelés ünnepét szervezték meg október 14-én

Atanáz püspök óvodásokkal
Termés álldás

Óvodánkban, ebben az évben október 14-én került megrendezésre a termésáldás-gyümölcsszentelés ünnep. Az eseményt megtisztelte Dr.Orosz Atanáz Püspök Atya, óvodánk lelkésze Mosolygó Tamás Atya, és több meghívott vendég a városunkból.

A jeles eseményt megelőzte, hogy óvodásaink igazi szőlő és almaszüreten vettek részt az előző hetekben, valamint őszi játszóház keretében október 13-án 16 órai kezdettel az óvodába járó gyermekek, szüleikkel együtt hozott termésekből díszeket, őszi dekorációt készítettek.

A nap eseménye közös imádsággal kezdődött, majd óvodásaink évszakhoz és az egyházi ünnephez illő műsorral köszöntötték a vendégeket. A jeles napon minden gyermek kis kosárkával érkezett az óvodába, melyben különböző gyümölcsöket és zöldségféléket helyeztek el. A szertartás alkalmával minden egyes kis kosárban található finomságot megszentelt Püspök Atya és áldását adta gyermekeinkre, majd minden egyes csoportban tiszteletét tette, aminek a gyermekek nagyon örültek. Kötetlenül és közvetlenül beszélgettek, boldogan mutatták játékaikat.

Hálát adunk a Jó Istennek, a bőséges termésáldásért kívánjuk, hogy még sok ilyen szép eseményben legyen részünk.

Címkék