Talentumok a Székesegyház udvarán

Május utolsó vasárnapján tartották meg az Elő a Talentumokkal! verseny díjkiosztóját.

lányok

Idén tavasszal a Miskolci Egyházmegye Görögkatolikus Ifjúsági Fóruma tehetségkutató verseny hirdetett meg a 14 - 20 év közötti fiatalok körében. A járványügyi helyzet miatt a versenyre egy-egy produkcióról készült videóval lehetett jelentkezni, különböző műfajban és kategóriában.

A díjkiosztót május 30-án tartották meg, ahol már a díjazott előadók személyesen is bemutatkoztak.

fiúk
 

Galambvári Sára, a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium tanulója, a tehetségkutató verseny egyik díjazottja írt személyes hangvételű beszámolót a díjátadóról:

Kedves Görögkatolikus Testvéreim!

Karantén időszakában egyszer csak kaptam egy plakátot a hittan tanáromtól, Salai Szabolcs atyától, hogy megrendezésre kerül ez az úgy nevezett Elő a talentumokkal! online verseny. Böngésznem sem kellett a kategóriákat, tudtam, hogy az ének kategória lesz a nekem való, de emellett volt lehetőség verselésre, akár táncra, és minden egyébre is. Minden kategóriában indult egy két ember minimum.

Így történt, hogy a karantén ideje alatt, unalmamban úgy döntöttem; indulok. Sokat gondolkoztam, végül húgommal együtt a kamara-, modern zene kategóriában indultunk. Beküldtük a videókat a versenyre, ahol sok számos nyereménnyel is kecsegtettek minket; Tesla vezetés, bobozás, strand. Eljött hát az eredményhirdetés napja, amit a miskolci Székesegyházban, egy ifi Szent Liturgia keretében tartottak meg.

Salai Szabolcs, Váraljai Réka

A Szent Liturgia végén a zsűri, ez esetben Váraljai Réka tanárnő, véleményt mondott a versenyről. Elmondta, és teljes mértékben egyetértek vele, hogy a pontozás nagyon nehéz volt számukra, mert mindenki tehetséges, és így nehéz volt a rangsorolás, de valahogy dönteni kellett. Arany-, ezüst-, és bronz fokozatokat kaptak a produkciók. Ezek után Atanáz püspök atya adta át nekünk a nyereményeket a székesegyház udvarán. Erre az alkalomra mi is készültünk, hogy kérjük Isten áldását eddigi, és további Egyházmegyénkért végzett munkájára, hiszen már tíz éve annak, hogy a Miskolci Egyházmegye püspöke.

díjátadás

A díjkiosztó után mindenki boldogan beszélgetett, eszegetett - merthogy pogácsa nélkül semmi sem az igazi - és közben hallhattunk pár díjazott művet is. Véleményem szerint mindenkiben van talentum, amit ez a verseny is megmutatott, és ezeket a talentumokat a lehető legjobban kell kihasználni az életben.

Díjazásban részesültek:

Szuhai Virág  – különdíj:  slam poetry kategória

Kaczur Karina, Béres Máté – különdíj, tánc és mozgás kategória

Hegedűs Tímea – arany minősítés, modern zene, szóló kategória

Nagy Anna Zsófia – arany minősítés, klasszikus zene, szóló kategória

Rontó Zsolt, Cziper Gábor Bence – arany minősítés, folkzene, kamara kategória

Galambvári Panna és Galambvári Sára – ezüst minősítés, modern zene, kamara kat.

Ládi Bálint – ezüst minősítés, klasszikus zene,  szóló kat.

Oláh András Dávid – ezüst minősítés, modern zene, szóló kategória

Papp Anna – ezüst minősítés, modern zene szóló kategória

Tóth Fruzsina – ezüst minősítés, klasszikus zene, szóló kategória

Béke Ferenc, Jónás Norbert, Szendrei Alex, Szendrei Benjámin, Szendrei József, Szepesi Krisztián  – bronz minősítés, folkzene, kamara kategória

TOVÁBBI KÉPEK

Címkék