Szent Gergely emléknapja Selyeben

A selyebi Szent Gergely tagiskolások idén is bibliai jelentetek előadásával készültek a védőszent tiszteletére

jelenet

Borrnyik Barnabásné, tagintézmény-vezető írása:

Iskolánk, a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Gergely Tagiskolája névadójának, és védőszentjének Nazianzi Szent Gergely halálának az évfordulóján, január 25-én tartjuk az immár hagyománnyá vált Biblia-dráma találkozót. Az évek során sokat alakult ez az ünnepnap. Volt, hogy több görögkatolikus általános iskola részvételével tettük emlékezetesebbé. A rendkívüli vészhelyzet és az óvodánk átadása többször módosította az eredeti forgatókönyvet.

Ebben az évben házi keretek között került sor az ünnepség lebonyolítására, melyet - mint mindig- jelenlétével megtisztelt Orosz Atanáz püspök atya, Juhász Géza első helynök atya, Trescsula László parókus,  Bialkó Mária a MEKIF igazgató asszonya, Csépányné Szabolcsik Erika, intézményünk igazgató asszonya, valamint Kristófné Bekus Éva, óvoda vezető asszony.

a templomban

A nap imaórával kezdődött a templomban. Majd az óvodások műsorát tekinthettük meg. A homrogdi gyerekek "Hegyi beszéd" interpretációt adtak elő, a selyebi óvodások pedig "Péter kiszabadítása a börtönből" bibliai jelenetet elevenítették föl. Ezek után az iskola épületében az iskolások gyermekek előadásai következtek. A 4. osztályos tanulók Nazianzi Szent Gergely életét mutatták be, valamint gondolataiból idéztek. Ezt követte a zeneiskolás tanulók furulya és citera játéka. Az első osztályos gyermekeink a Teremtés történetét adták elő, majd a második osztályosok a "Példabeszéd a talentumokról" jelenetet játszották el. A műsor a harmadik osztályosok énekes dicséretével zárult.

kórus

Mindkét helyszínen nem maradhatott el a "cukoreső" amit a gyerekek kitörő lelkesedéssel fogadtak.

A vendégek és az intézményben dolgozók pedig többször is találtak alkalmat a kötetlen beszélgetésre, intézményünk, tanulóink megismerésére. Hiszen évről-évre más a körülmény, a környezet.

Ajándék volt ez a nap! Lélekben feltöltődve, közel az Úrhoz gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

FÉNYKÉPEK

Címkék