Szakmai nap Edelényben

A Miskolci Egyházmegye köznevelési intézményei szakmai napot tartottak Edelényben, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában április 25-én. A szakmai nap célja egy új oktatási program megismerése volt.

Szakmai nap

„Mondd el és elfelejtem,

Mutasd meg és megjegyzem,

Engedd, hogy csináljam és megértem.”

 

LEGO az iskolában

A Miskolci Egyházmegye kihelyezett intézményvezetői értekezletet tartott az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában 2016. április 25-én.

A XXI. század új kihívások elé állítja az oktatásügyet és a pedagógusokat.
Köznevelési intézményeink keresik a módszertani megújulás lehetőségeit, ez az útkeresés vezette Edelénybe az igazgatókat. A Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola élen jár a forradalmian új dániai LEGO Oktatási Program alkalmazásában.
Ennek bemutatása volt az elsődleges célja a szakmai napnak.

Az összejövetel az iskola kápolnájában imával kezdődött, ezt követően Barta József igazgató köszöntötte a résztvevőket, majd az Oltalom Tagóvoda néptáncosai vidám csujogatóval kedveskedtek a vendégeknek.

A rendezvény további részében az iskola pedagógusai és tanulói bemutatták a programban rejlő lehetőségeket.  Megbizonyosodtunk arról, hogy az eszköz fejleszti a gyerekek problémamegoldó képességét, kreativitását, kimeríthetetlen képességfejlesztő és motivációs lehetőségeket nyújt. Gyakorlatban láttuk a kompetenciaalapú oktatás játékos megvalósulását egy első osztályos matematika órán. Az intézmény 7-8. osztályos diákjai robotot terveztek, építettek és programoztak. Szívderítő volt megtapasztalni a gyerekek hozzáértését, lelkesedését és a gép szófogadó működését.
 A játékot alkalmazzák még a kötelező olvasmányok feldolgozására, képregények vagy éppen animációs filmek készítésére is.

A tartalmas nap során láthattuk, hogy a LEGO programon kívül gazdag hitélet, egyéb korszerű oktatási eszközök, változatos pedagógiai módszerek, sportlehetőségek segítik az intézménybe járó gyerekek fejlődését.

KÉPEK

Címkék