Püspöki látogatás a diákotthonban

Az új szemeszter kezdetén a Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthonba látogatott Atanáz püspök

csoportkép a diákotthonban

Mozgó Mónika, a diákotthon munkatársa számolt be az eseményről:

2019. február 5-én láttuk vendégül Orosz Atanáz püspököt, a Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthonban. Püspök atya látogatásával évről évre megtisztel bennünket, és szívén viseli intézményünk lakóinak és munkatársainak sorsát.

Atanáz püspök

Közös imádságban adtunk hálát alkonyati zsolozsmában az elmúlt félévért, a vizsgaidőszak örömeiért és nehézségeiért. Imában kértük, hogy az új félévben újult erővel, közösségben megélve haladjunk tovább utunkon.

Püspök atya kollégistákhoz intézett szavaiban a találkozás ünnepéről és az Evangélium öröméről beszélt. Az Evangélium örömét megtapasztalva találkozásainkban adjuk át másoknak is a megtapasztalt örömet.

a szakkoliban

Egy csoportkép elkészítése után beszélgetésre invitálta hallgatóinkat, akik felé mindig nagy szeretettel és érdeklődéssel fordul. Azt kérte a kollégistáktól, hogy mutassák be neki, hogyan indultak tanulmányaik, mikor döntötték el, hogy egyetemre szeretnének járni, ki támogatta, segítette őket útjukon, mi volt a motivációjuk.

Találkozónk végén személyesen elbeszélgetett az új kollégistákkal és meghívta közösségünket a Miskolci Egyházmegye központjába.

Címkék