Püspöki elismerésben részesültek az oktatás-nevelésben dolgozók és tanulók

Pedagógusok, a munkájukat segítők és diák is részesült a püspöki elismerésekben

díjazottak

Idén pedagógus nap, június első vasárnapja előtt tartották a díjátadót Sajópálfalán. Májusban figyelmünk az Istenszülő tisztelete felé fordul; így a templomban most is a Paraklisz szertartását végezték el az összegyűlt pedagógusok, nevelők, oktatók, a pedagógusok munkáját segítők, és az oktatási intézmények lelki vezetői.

a templomban

„Kérjük az ő közbenjárását, pártfogását, segítségét és rábízzuk magunkat a gondviselő és megváltó Isten kegyelmére. Isten járja át ezt a közösséget és úgy, ahogyan az evangéliumban az Úr Jézus megígérte, hogy ahol ketten vagy hárman összegyűlnek, ott leszek közöttünk." (Mt 18,20)”, mondta köszöntőjében Orosz Atanáz püspök.

„Itt, a sajópálfalai kegyhelyen hálát adunk Istennek, és amikor ennek a tanévnek az eredményeivel büszkélkedünk, amikor egymást is megdicsérjük, mindig emlegetjük Keresztelő Szent Jánosnak azt a bölcs mondását, hogy neki, mármint Krisztusnak, növekednie kell, nekem pedig kisebbednem. (Jn 3,30). Vagy, ahogy itt, a sajópálfalai kegyképen látjuk, a Szűzanya a saját fejénél is magasabbra emeli egyszülött fiát, a megváltó Jézust. Így szeretnénk ma Őt a szemünk előtt látni, és mindenkinél, mindennél fontosabbnak, előbbre valónak tekinteni.”

díjátadás

A szertartás után Bialkó Mária, a Miskolci Egyházmegye Közfeladatellátó Intézményei Fenntartója igazgató asszonya köszöntötte a megjelenteket, majd Atanáz püspökkel és Juhász Géza lelki igazgatóval közösen adták át az egyházmegyei elismeréseket. (Méltatások a mellékletben)

Keresztelő Szent Jánosról nevezett nevelésért díjban részesült Cserépyné Varga Mária, a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kollégiumvezető asszonya.

Atanáz püspök és Cserépyné

Szent Imre díjban részesült Erdei Márk, a Georgikon tanulója

Atanáz püspök és Erdei Márk

Püspöki dicséretben részesültek:

  • Fejesné Kajuha Ágnes tanító, a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola munkatársa
  • Hajnal-Farkas Zsófia, a Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnázium oktatója
  • Juhászné Drabik Tünde tanár, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolában
  • Orechovszki Gábor, a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium gondnoka
  • Nagy Attila, rendszergazda, Szent János Görögkatolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégiumban
  • Végső László, a Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnázium karbantartója

csoportkép

Köszöntötték azokat a nevelés-oktatásban dolgozókat is, akik ebben az évben a pályán eltöltött éveik jubileumát ünneplik. Atanáz püspök elismerést nyújtott át Fedor Péter atyának, a Fáyban több mint egy évtizede tartó nevelő munkájáért.

FÉNYKÉPEK

Címkék
Csatolmány