Pótfelvételi a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

Augusztus 30-ig lehet jelentkezni a teológia és a hozzá kapcsolódó alkalmazott tudományok iránt érdeklődők részére hirdetett különböző képzésekre a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán a 2023/2024. tanévre. Új mesterszakokkal is bővült a képzési kínálat.

logo

A főiskola nem csupán papneveléssel foglalkozik. Világi hívők körében is egyre többen érdeklődnek a teológia iránt, vagy szeretnének szélesebb körű ismereteket szerezni az egyház történeti, kulturális, szociális, lelkiségi, nevelési és liturgikus hagyománya terén.

A 2023/24. tanévben induló szakokra pótjelentkezést lehet benyújtani állami ösztöndíjas, önköltséges nappali és levelező munkarendű képzéseinkre:

  • Katolikus teológus szak (10 féléves, osztatlan mesterképzés, levelező)
  • Katolikus hittanár–nevelőtanár szak (10 féléves osztatlan mesterképzés, nappali és levelező)
  • Rövid ciklusú katolikus hittanár-nevelőtanár szak (teológus, tanító, tanár, gyógypedagógus, óvodapedagógus, szakoktató diplomával rendelkezőknek 2/4 féléves mesterképzés, levelező)
  • Görögkatolikus kántor alapszak (6 féléves, egyéni tanrendű, nappali)
  • Katekéta-lelkipásztori munkatárs alapszak (6 féléves, levelező)

Új mesterszakként hirdetett képzések:

  • Keresztény egyház- és művelődéstörténet mesterképzés csak levelező munkarendben, önköltséges és állami ösztöndíjas formában is.  A képzés helyszíne: Nyíregyháza
  • Pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés mesterképzés csak levelező munkarendben, önköltséges és állami ösztöndíjas formában is. A képzés helyszíne: Nyíregyháza. A szakot három specializációval hirdetjük: mentálhigiénés szakember -pasztorális tanácsadás, pasztorális szervezetfejlesztés, karitásztudomány
  • Összehasonlító vallástörténet – alkalmazott kulturális tanulmányok mesterképzés csak levelező munkarendben, önköltséges és állami ösztöndíjas formában is azzal, hogy a képzés alkalmazkodik a három monoteista vallás szent napjaihoz, emiatt az órák/konzultációk hétfőtől-csütörtökig, munkaidő után kerülnek megszervezésre. Az órák túlnyomó része Budapesten kerül megtartásra. A mesterképzési szakra jelentkező hallgatók ötféle specializáció közül választhatnak.

Az új MESTERSZAKOK részletes leírása a mellékletben megtalálható.

Az intézménynek saját pótjelentkezési lapja van, amely a www.szentatanaz.hu oldalról letölthető. A felvételi vizsgáról/elbeszélgetésről minden jelentkezőt írásban értesítenek.

Bővebb felvilágosítás a főiskola tanulmányi osztályán kérhető:

Nyíregyháza, Bethlen G. u. 13-19.

telefon:42/597-602

e-mail: tanulmanyiugyek@szentatanaz.hu

Jelentkezési határidő 2023. augusztus 30.

 

Csatolmány