Országos kihívást nyert meg az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda

Toronymagasan nyerte meg a Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda a Millió Lépés az Iskoládért országos kihívást, melynek célja az volt, hogy fizikailag és lelkileg megmozgassa a diákokat, a szülőket, a tanárokat és a közelebbi, távolabbi hozzátartozókat.

képernyőkép

A március 27-én kezdődött versenyben több mint kétezer iskola vett részt, az edelényi iskola a legelsők között kapcsolódott be. A 11 hetes országos kihívás teljesítésével 1 millió forint értékű sporteszközöket nyert az iskola.

A Millió Lépés az Iskoládért program megnyitóünnepségének is az edelényiek adtak otthont. A kihívásban az ingyenes MillióLépés mobilapplikáció letöltésével lehetett részt venni, amelyben a lépések mellett további 60-féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A diákok és a tanárok a megnyitó után rögtön aktiválták és tesztelték is az alkalmazást.

Tanárok és diákok, a szülői közösségek egyaránt hatalmas lelkesedéssel vágtak bele a projektbe, az egyes osztályok létszáma napról-napra bővült a rokonok, ismerősök körével, és már az első héten országos szinten vezette a listát az edelényi iskola.  

Igazgatói engedéllyel havi rendszerességgel beiktattak egy- egy közös sétát Edelényben a kastély körül, hiszen szerették volna sikerekben gazdag eredményt és az aktív közösségi élményt is pozitívan megerősíteni a diákokban.

Izgatottan figyelték a rangsort, melynek eredményességét hétfőnként az iskolai áhítatok után közzé tették és értékelték. Motiváló ereje volt annak a lehetősége, hogy az első 100 csoportlétszámot elérő osztály jutalomkiránduláson vehetett részt a Bükki Csillagdába, melynek a nyertese a 4. c osztály volt, ugyanakkor a legjobb eredményeket elérő osztályok sportszerekkel gazdagodhattak. Volt olyan osztály, amelynek „tagjai” meghaladták a 200 főt.

A verseny utolsó napján a diákok és a tanárok együtt szurkolva, az aulában nézték végig az eredményhirdetést, és a „lelkes rajongótábor” örömteli tapsviharral nyugtázta a sikert.

A Szent Miklós Iskola ezen időszak alatt 113 alkalommal tette meg aktív lépéseivel az Országos Kékkör túravonalát 1421 fő részvételével (Összehasonlításként a 2. helyezést elért iskola 891 résztvevővel teljesítette a kihívást). A nyeremény összegét pedig megosztották, az iskola csak az összeg felét költi majd sporteszközökre, egynegyede Kárpátaljára kerül adományként, egynegyedét pedig a Damján-tábor számára ajánlják fel, ezzel is erősítve a diákokban az önzetlen segítségadás jótékony képességét.

Az iskoláról egy rövidfilm is készült, amit IDE KATTINTVA lehet megnézni.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Címkék