Olimpiai Sportnap Edelényben

Az olimpiai játékok jegyében tartottak sportnapot Edelényben október nyolcadikán, a környékbeli fiatalok részvételével.

focizó gyereke

Atlétika, labdarúgás, asztalitenisz és falmászás sportágakban mérték össze erejüket a gyerekek, több korcsoportban és kategóriában. Ez a nap nemcsak a versengésről, hanem a közös játékról is szól, hangsúlyozta Barta József, a házigazda Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. A versengés előtti imaórát Orosz Atanáz püspök atya vezette.

iskolai imaóra

Püspök atya az olimpia jelszavaival - gyorsabban, magasabbra, erősebben - buzdította a gyerekeket a képességeikhez mért legjobb teljesítmény elérésére. A megyéspüspök utalt a sport és a hit kapcsolatáról szóló , a napokban Rómában megtartott kongresszusra, melyen Ferenc pápa arra buzdította a résztvevőket, hogy a „társadalom peremén élő gyermekek és fiatalok számára is teremtsenek lehetőséget a sportban való részvételre.” Ezen a sportnapon a fogyatékossággal élő gyermekek is rajthoz álltak.

A legelszántabb küzdelem a focipályán zajlott, végül a kupát a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény csapata nyerte meg, második helyen a rakacai csapat, harmadikként a házigazda csapata végzett. A többi kategória első három helyezettjeit is éremmel jutalmazták, de senki nem tért haza üres kézzel. A jutalmakon túl, a közös játék és sport a lelki egészség fejlődőséhez is hozzájárul.

Képgarélia

érmek

 

Címkék