Nyári táborozáson a kisiskolások

Tíz éve szervez napközis tábort a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola alsó tagozatosok számára Miskolctapolcán

újjongó gyerekek

 Szabó Andrásné, táborvezető tanítónő beszámolóját olvashatják:

"A Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola nyári napközis tábora 10 éve Miskolctapolcán, a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégiumban működik 3 héten keresztül. Ezúton is szeretném megköszönni Makkai László atyának, a kollégium igazgatójának, hogy sok - sok éven át helyt ad az épületben iskolánk táborozni vágyó diákjainknak.
Reggelente a gyermekek egy része a Barlangfürdő medencéiben több csoportban úszásoktatásban vett részt.

Minden héten megünnepeltük a tábor fennállásának 10. évfordulóját. A kézműves foglalkozás keretében egy olyan kitűzőt készítettek a diákok, amiket ők rajzolhattak meg a táborról.

előadáson a gyerekek

Kirándultak a gyerekek a Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolába, ahol az erdei állat - és növényvilággal, régi eszközökkel, játékokkal ismerkedhettek meg. Láthattak és etethettek háziállatokat. Kézműves foglalkozáson és íjászaton vettek részt, valamint kipróbálhatták az iskola játszóterét is.

Kellemes sétán vettek részt, amikor Görömbölyre sétált át a csoport, ahol szekerezés és lovaglás várta őket. Megnézhették és imádkoztak a görögkatolikus templomban. Láthatták a templom mellett a Rákóczi szobrot is.

Az Avason lévő Teletár Postamúzeum eszközeit nagy érdeklődéssel fogadták. Sok - sok távközléssel kapcsolatos történeti műtárgyat, berendezést, régi morze távírót, valamint fadobozos, fali és asztali telefonkészüléket láthattak. Önfeledten játszottak az Avason lévő Máltai Játszótéren.

a múzeumban

Imádkoztak, énekeltek, elcsendesedtek a kollégium kápolnájában. Igyekeztünk figyelni a táboros gyermekek közösségének formálására is. Sok, csapatmunkában végzett feladattal, játékkal készültek iskolánk pedagógusai. A szerepelni vágyó kis tehetségek megmutathatták tudásukat a tábori „Ki mit tud?” - on.  

A gyermekek naponta ebéd után finom, hűsítő édességeket fogyasztottak a fagyizóban, majd örülhettek a játszótér játékainak is.

A táborban részt vevő tanítók ötletes feladatokkal, programokkal gazdagították a kis táborlakók élményeit.

Jövőre is nagy szeretettel várjuk a táborba iskolánk kikapcsolódni vágyó alsó tagozatos tanulóit!
TOVÁBBI KÉPEK                                                       

Címkék