Nincs kompromisszum

A Görögkatolikus Ifjúsági Iroda csapata is "bevállalta" az önkéntes akciót

Falfestés közben

Thomázy Gréta  beszámolója:

A „72 óra kompromisszumok nélkül”-i önkénteskedésről először az iskolámban hallottam, ahonnan Salai Szabolcs atya kezdeményezésére a Fráter György Katolikus Gimnáziumból a felső tagozatos, görögkatolikus diákok közül többen is kedvet kaptunk az önkénteskedésre.

Előzetes egyeztetések és megbeszélések után Szabi atya segítségével egy szombati napon kifestettük a Miskolci Egyházmegye Görögkatolikus Ifjúsági Irodáját, rendbe tettük a környezetét és még egy asztalt is összeszereltünk.

asztalszerelés

Az akció keretein belül megismerkedhettünk az önkénteskedés élményével és a csapatban való dolgozás rejtelmeivel. Először is három csapatot alakítottunk és külön specializálódtunk (természetesen voltak átjárások) a különböző feladatokra. Nagyon jó hangulatban telt az egész, a fiúk asztalt szereltek, voltak apró bökkenők, például „Ez hova is való?”, vagy éppen a végen „Hoppá ez kimaradt!”, de egészében egy nagyon szép és stabil asztal lett.

fóliázás

A falfestésnél is voltak galibák, a legjobb az volt, amikor mindent lefóliáztunk és letakartunk,mikor is eszünkbe jutott, hogy nincs meg az olló vagy a cellux.

 A szemétszedés is jó hangulatban telt el, a többi segítő társamnak hála, nyugodtan mondhatom ott se volt hiány a nevetésből.  A végén közösen összetakarítottunk és Szabi atya jóvoltából pizzázással zártuk  a  napot.

szemétszedés

Nagyon jól éreztem magam és az elkövetkezendő években is örömmel fogok visszagondolni erre a napra és szándékomban áll a továbbiakban is részt venni a 72 óra kompromisszumok nélküli önkénteskedéseken.

 

Címkék