Négyszáz napja tart az imalánc egyházmegyénkben

A Sajópálfalai Esperesi Kerületben folytatódik egyházmegyénk centenáriumi ünnepségét lelkileg előkészítő imalánc

Jeviczki Ferenc, Orosz Atanáz

Tavaly februárban kezdődött az az imádságsorozat, ami az egyházmegye mind a hat esperesi kerületében száz-száz napon át tart. Virágvasárnaptól a Sajópálfalai Esperesi Kerület parókián a sor, hogy napi imádságaikat felajánlják egyházmegyénkért.

imádkozók

Sajópálfalán, örömhírvétel ünnepének előestéjén, a lítiás nagyvecsernye keretében adta át a jelképes stafétát Miskolci Esperesi Kerület. A vecsernyét Atanáz püspök vezette és különleges egybeesésnek nevezte azt, hogy tavaly megkezdett imafolyam éppen a Ferenc pápa által nemrég meghirdetett imádság évében folytatódik és zárul le.

Az imádság most Sajópálfalán marad, mondta el Jeviczki Ferenc kerületi esperes, majd meghatározott rendben Arnót, Berzék, Eger, Felsőzsolca, Gyöngyös, Hejőkeresztúr, Sajópetri, Sajóvámos, Szirmabesenyő, Tiszaújváros parókiái és filiái imádkoznak tovább egyházmegyénkért.

Stefán Zoltán

Stefán Zoltán atya, a miskolci kerület nevében így fogalmazott: „Minden elhangzott imádságunk kiáltás volt a Jóisten felé, egy kicsit emlékezése őseinkre, ugyanakkor a jövőbe tekintés is. Nem tudjuk mi fog velünk történni, mi vár ránk és egyházunkra, de egyben biztosak lehetünk, hogy az Isten az soha nem hagy el bennünket. Ezzel a lelkülettel, ezzel a hittel adom át most ezt az imaláncot”

Az imalánc utolsó szakasza a sátoraljaújhelyi kerületben zárul majd le a következő egyházi év kezdetére.

FÉNYKÉPEK

Címkék