Ministráns találkozó Sajópálfalán

Sajópálfalán tartották meg Miskolci Egyházmegye ministránsainak találkozóját a múlt hét végén.

Ministráns

2016. május 28-án délelőtt 11 egyházközségből mintegy hetvenen gyűltünk össze, hogy egy gazdag napot töltsünk el egymás társaságában mi, egyházmegyénk ministránsai.

A kezdő Szent Liturgiában Atanáz püspök atya a napi evangéliumon keresztül igyekezett felhívni figyelmünket, milyen fontos, hogy ne csak a hétköznapokban, hanem az oltárszolgálatnál is figyeljünk oda, ne más szemében nézzük a szálkát, inkább vigyázzunk, hogy a miénkbe ne kerüljön gerenda.

Ezután Orosz István atya tartott egy rendkívül érdekfeszítő, a hitünkre odafigyelő elmélkedést, melyben a REPUBLIC együttes egyik számán keresztül egész életünkre kaptunk fontos buzdítást.

A nap további részében a sajópálfalai futballpályán sokféle sporttal tölthettük el az idő, melyet egy nagyon gazdag ebéd, gulyás követett. A búcsú szava a templomban hangzott el, melyen Gábor atya nem csak megköszönte a részvételt, de arra is próbált utalni, hogyan kell magunkkal vinni otthoni templomainkba a ma hallottakat, hogy ez által is jobb legyen a szolgálatunk.

Nagyon jól éreztük magunkat, remélem, jövőre is részese lehetek ennek a felemelő élménynek: megtapasztalhatom újra, milyen sokan vagyunk, akik így segítjük a szolgálatot az oltárnál.

FÉNYKÉPEK

 

Címkék