Külföldi szakmai úton jártak a Georgikonosok

A francia sütőipar szakmai rejtelmeivel ismerkedtek a sátoraljaújhelyi diákok

csoportkép

Nemzetközi mobilitás program keretében Franciaországban, Bar Le Duc városában,  tanulmányúton vettek részt a sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium pék-cukrász tanulói.

A diákok a kéthetes gyakorlat során francia szakemberek irányítása alatt megismerkedtek a francia sütőipar és cukrászat jellegzetes termékeinek elkészítési módjával. Az üzemlátogatások során betekintést nyerhettek francia pékségek, cukrászatok, csokoládé manufaktúrák működésébe és mindennapjaiba. A gyakorlaton és tanítási órákon ízelítőt kaptak a francia szakképzésből is. Az ott megismert technikákat és recepteket, már hasznosították  az iskola tanműhelyében, mindenki örömére.

a ddiákok készítette süteménnyel

Tekintettel arra, hogy a diákok milyen minőségi szakmai tapasztalatot szereztek, 2023 őszén ismét terveznek mobilitási programot, illetve egy tanuló az Erasmus Pro program keretén belül ősszel három hónapos gyakorlaton fog részt venni a partnerintézményben.

A tanulmányútról az iskola diákjaival is készített interjút a Zemplén Televízió. Az összeállítás a LINKEN keresztül tekinthető meg.

 

Címkék