Kávézás közben se felejtsük el magunk közé fogadni az Úr Jézust - Megáldották a Myra kávézó, ajándék - és kegytárgyboltot

Vízkereszt után egy nappal kért áldást Istentől Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya és Orosz Atanáz miskolci püspök atya a Myra kávézó, ajándék- és kegytárgyboltra.

Atanáz püspök

A Hajdúdorogi Főegyházmegye Debrecenben, a Petőfi tér 9. alatt Myra névvel kávézót, valamint ajándék - és kegytárgyboltot nyitott.

a főpásztorok

A mi Urunk Jézus Krisztus Jordán folyóban való megkeresztelkedésének ünnepét követő napon Orosz Atanáz püspök atya vezetésével megáldották és megszentelték a szakkollégisták és a debreceniek számára egyaránt nyitott találkozási pontot.

atanáz püspök

Talán szokatlan, de semmiképpen sem elkerülhető, hogy egy kávéháznak is szüksége van Isten áldására – kezdte rövid köszöntőjét Atanáz püspök atya. Mint mondta, vízkereszt napján sokan elhatároztuk, hogy szívünkbe zárjuk a Messiást, azt, aki a Jordán folyónál kifejezte, hogy Ura ennek a világnak. Most nagyon fontos, hogy életünk minden rétegébe befogadjuk őt.

Atanáz püspök

55 évvel ezelőtt a II. Vatikáni Zsinaton az „Egyházról a mai világban” c. konstitúcióban dogmatikus erővel megfogalmazta az Egyház, hogy nem csak a szerzeteseknek kell megszentelődniük – emlékeztetett püspök atya. Majd hozzátette, hogy az Egyházban a világiaknak is minden tevékenységükben, még a pihenésükben, felüdülésükben is szenteknek kell lenniük. Vagyis egy kávézóban is be kell fogadni magunk közé az Úr Jézust, aki minden megszentelés forrása.

a főpásztorok

Ugyanakkor – tette hozzá a főpásztor – nem lehet elfelejteni, hogy manapság, különösen a keleti egyházakban üldöztetve, zaklatva élik meg a karácsonyt Irakban, Pakisztánban, Indiában. Az ottani keresztények életük kockáztatása árán ünneplik az ő naptáruk szerint az elmúlt napokban megszületett Krisztust, máshol pedig a Jordánban megszentelődött Krisztust, akinek békéjére van szükség mindenütt.

a kávézó

Egy-egy békésen eltöltött kávézás során gondoljunk azokra a testvéreinkre, akiknek kevesebb béke jut – zárta gondolatait Atanáz püspök atya.

Lutitia

A szentelési ünnepség a Lautitia Kóruscsalád rövid műsorával zárult, ami után a vendégek végigkóstolhatták a kávékülönlegességeket és süteményeket. 

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Címkék