Katolikus Kulturális Hetek Edelényben

A Katolikus Kulturális Hetek programsorozathoz az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola idén is csatlakozott.

Szent László rajz

A heti programokról az iskola beszámolóját itt olvashatják:

2017. október 16.

A Magyar Katolikus Kulturális Hetek elnevezésű programsorozathoz idén is csatlakozott iskolánk. Első programunk a szimultán rajz volt. Az esemény október 16-án, délután 14.00 órakor kezdődött, osztályonként 2 tanuló, valamint a grafika és festészet tanszakos növendékeink bevonásával. A téma adott volt: Szent László. A gyerekeknek osztályonként a Szent László herma egy darabját kellett pasztell technikával elkészíteni, majd az így elkészült „mozaikokból” összeállítottuk az egész képet. A gyerekek tetszőleges színeket használhattak.

szimultán rajz

2017. október 17.

ROLE együttes koncertjét hallgathattuk meg, amely felejthetetlen élményt szer-zett gyermekeinknek. Szent László év kapcsán részleteket hallottunk Szent László oratóriumából, de felcsendültek huszárénekek és régebbi ROLE dalok is. A közönség óriási tapssal és közös énekléssel köszönte meg az együttesnek a koncertet. Még egyszer köszönjük, hogy elfogadták a meghívásunkat és eljöttek hozzánk. Reméljük hamarosan ismét találkozhatunk velük.

Role együttes

2017. október 18.

Egymillió gyermek imádkozik

Iskolánk is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melyben 1 millió gyermeket hívtak meg a világ minden pontjáról, hogy a rózsafüzér imádsággal kapcsolódjanak be abba az akcióba, mely a békéért és egységért szól. Az alapötletet Szent Pio atya egyik mondása adta, ami így hangzik: „Mennyire megváltozna a világ, ha egymillió gyerek imádkozná a rózsafüzért!” Kovács Lajos atya vezetésével 9 órakor 310 tanulóval mi is felajánlottunk egy tized rózsafüzért a békéért. Beszédében kiemelte, hogy a béke a szív békéjénél kezdődik, ezért mi a következő titkot imádkoztuk: "... aki gondolatainkat irányítsa."

közös ima

2017. október 19.

Megérkezett hozzánk Simon András grafikusművész, aki részt vett a reggeli imaóránkon, majd a grafika, festészet tanszakos növendékeinkkel együtt elkészítették egyik rajzának a reprodukcióját.

csoportkép

2017. október 19.

Tanúságtétel

10 órakor kezdődött Simon András grafikus művész tanúságtétele a Művelődési Központban, aki a 7-8. osztályosokkal beszélgetett. Majd 11 órakor az iskola "A" épületének aulájában Gál András igazgatóhelyettes úr megnyitotta a művész úr kiállítását, mely a délután 4 órakor kezdődő pódiumbeszélgetés alkalmával megtekinthető volt az ide ellátogatók számára is.

Simon András

2017. október 20.

A Katolikus Kulturális Hetek záró szertartását, az Akatisztoszt Kiss László irodaigazgató atya vezetésével imádkoztuk.

közös ima

További képek

Címkék