"Házasságban együtt imádkozva"

Házaspárok számára tartottak lelki napot Sajópálfalán a hétvégén a Házasságban együtt imádkozva címmel.

a lelki napon

Házaspárok számára minden évben késő ősszel tartanak lelki napot Sajópálfalán, idén november 16-án, szombaton.  A mostani találkozó is a megszokott módon  délelőtt  a III. imaóra elimádkozásával kezdődött a sajópálfalai templomban, amelyet Orosz Atanáz püspök vezetett. A nap további programjainak most is a Zarándokházban adott otthont.

Idén Sóskuti-Varga Geregely és  felesége Luce voltak a vendégek. A lelki nap témájának a  "Házasságban együtt imádkozva” címet választották, amelyről nagyon színes előadást hallhattak a résztvevők. A házaspár Chemin Neuf Közösség ökumenikus elhivatottságú katolikus közösség, akik a "közösségi élet kalandját választják, hogy szolgálják az Egyházat és a világot". Ma már harminc országban vannak tagjai. Magyarországon az egyik kiemelkedő eseményük a házaspárok számára szervezett Kána hét.

előadás

Az előadás után Kucsma Krisztián és felesége, Kucsmáné Deák Gabriella tanúságot tettek az életükről és arról, hogy nyáron Bodrogolasziban vettek részt a Kána Hetén, házaspárok számára szervezett lelkigyakorlaton és ott milyen imádságos élményekkel gazdagodtak.

Hálás köszönetet mondunk Csejoszki Szabolcs atyának, a Miskolci Egyházmegye Családpasztorációs Bizottságának leköszönő elnökének a szervezésért és Kiss Attila atyának és kedves feleségének a szeretetteljes vendéglátásukért a sajópálfalai zarándokházban.

Szepesi Szilárd, múcsonyi parókus

Címkék