Görögök a Continental Arénában

A hagyományos Görögkatolikus Farsangi Bálon 2018. február 3-án az ország görögkatolikusai közül kétezren mulattak együtt a nyíregyházi Continental Arénában.

Bálozók az Arénában

A mindhárom görögkatolikus egyházmegyét megszólító farsangi mulatságon a kétezer vendég között az egyházi vezetőkön túl több közéleti személyiség is jelen volt.

Szocska A. Ábel, a Nyíregyházi Egyházmegye apostoli kormányzója köszöntötte az egybegyűlteket, majd Kocsis Fülöp metropolita arról beszélt megnyitójában, hogy mi az, ami összeköthet imádságot és bálozást: az irgalom. „Mert Isten irgalmába és Isten szeretetébe vetett hitünknek köszönhetjük, hogy itt és most együtt lehetünk” – mondta az egyházi vezető. A görögkatolikusok összetartásán és vidámságán túl a család fontosságát, a családba való tartozást erősíti ez a nagyszabású rendezvény, s ez különösen aktuális idén, a család évében. Az érsek tolmácsolta Orosz Atanáz, miskolci megyéspüspök jókívánságait is, aki az ünnepséget megelőző vecsernyén együtt imádkozott a bálozókkal.

Megnyitó

A hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központ diákjai keringőjükkel indították el a táncmulatságot, ahol több neves sztárvendég is fellépett az est folyamán.

keringőzők

Varga Miklós énekes, akit többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntettek karrierje során, hálás közönség előtt adta elő a mindenki által ismert slágereket.

Varga Miklós

A Debrecenben alakult ötszörös arany- és kétszeres platinalemezes magyar popzenei együttes, a Desperado pedig fergeteges hangulatot varázsolt a színpadra. Sikerük nem maradt el Nyíregyházán sem.

Desperado

A görögkatolikus bálok és mulatságok szinte állandó hangulatteremtője, a Szívtiproll Együttes most is fáradhatatlanul kínálta a talpalávalót.

Éjféli tombolasorsolás után már nemcsak az igazi báli hangulat emlékével, hanem értékes ajándékokkal térhettek haza a szerencsések.

Szöveg és fotó: Polyákné Tóth Nóra

Nyíregyházi Egyházmegye

 

Címkék