Görögkatolikus motorosok szezonzáró hálaadó zarándoklata

Ha vége a nyárnak, s hűvös szelek járnak, a motorosok számára nem jelent mást, minthogy lassan vége a szezonnak, és pár hónapra el kell búcsúzni a vasparipától. Október 12-én Sajópálfalán adtak hálát az elmúlt szezonért - az alkalomról Nádró János, az egyesület elnöke írt beszámolót.

a templomban

Felhívásunkra a Görögkatolikus Motorosok Közössége szombaton reggel újra nyeregbe szállt. A tiszaújvárosi központi találkozóhelyről 20 fő 13 motorral indult útnak lelkesen a kitűzött cél, Sajópálfala irányába, hogy a Szűzanya kegyképe előtt hálát adjunk az elmúlt motoros évadért. Megérkezvén a kegyhelyre, ez alkalommal is meleg fogadtatásban volt részünk, majd Haramura Béla diakónus vezetésével a Paraklisz imádságával adtunk hálát, majd a pannachida énekeit énekeltük el azokért, akik már sajnos nem tudnak velünk együtt motorozni.

Ezt követően megtekintettük az új közösségi házat és a nővérek kolostorát, majd kellemes beszélgetés vette kezdetét, közben a jó hangulathoz nagymértékben hozzájárult az ízletes ebéd is.

Zarándokház

A következő állomás a Rakacai-víztározó volt, ahol vendéglátónk, aki egyben motoros társunk is, örömmel fogadott bennünket és megmutatta nekünk a környék látnivalóit.

Nagyon kellemes, jó hangulatú, csendes találkozás volt, ahol mindenki örült a másiknak. Együtt, motoroztunk, imádkoztunk, eszmét cseréltünk a közös hobbinkról. Hála legyen érte Istennek!

Reméljük, hogy jövőre is együtt gurulunk, sok- sok élménnyel gyarapodva.

Széles utat mindenkinek!

motorosok a templomkertben

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Címkék