Gondolatok a böjt minden napjaira

Idén Lakatos László atya a tízparancsolatról, valamint apostoli és evangéliumi szakaszokról írt gondolataival készülhetünk húsvétra a nagyböjti időszak minden napján.

laptop

SMS-ek helyett azonban egyéb médiafelületeinket ajánljuk szíves figyelmükbe: csatlakozzon zárt Facebook-csoportunkhoz, iratkozzon fel nagyböjti hírlevelünkre, hallgassa meg podcast-csatornánkon vagy olvassa a Napi evangélium-alkalmazáson keresztül napindító gyanánt a néhány soros böjti üzeneteinket, vagy akár az azokat tartalmazó hosszabb elmélkedéseket is.

Immár hagyomány, hogy a böjti és a bűnbánati időszakokban napról napra segítjük az ünnepre való felkészülést. Éveken keresztül SMS-ekben érkeztek olyan rövid gondolatok telefonjainkra, melyek a böjtölés során lelkileg megerősítenek, utat mutathatnak.

Idén más közvetítő eszközökön keresztül igyekszünk megadni ugyanezt a támogatást: bárki számára elérhető, ingyenes csatornákon szeretnénk közös hangolódásra hívni a húsvétra készülőket.

  • Feliratkozhata böjti elmélkedéseket és gondolatokat tartalmazó hírlevelünkre, ha elküldi nevét és településének nevét az alábbi címre:

bojti.gondolatok@nyirgorkat.hu

  • Csatlakozhat zárt Facebook-csoportunkhozaz alábbi linkre kattintva:

https://www.facebook.com/groups/472675973731066

  • Letöltheti okos telefonjára ingyenesen a Napi evangélium-alkalmazást, s ezen keresztül naponta fogadhatja push-üzenetként a gondolatokat:

https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.gerner.napiolvasmanyok&hl=hu

  • Valamint szokásos módon a honlapjainkon is olvashatja őket:

https://gorogkatolikus.hu/

2021-ben napról napra Lakatos László atya a tízparancsolatot és evangéliumi, apostoli szakaszokat vizsgáló sorait olvashatjuk, melyek egy-egy elmélkedésnek a részét képezik. Ezek az elmélkedések teljes terjedelmükben is hozzáférhetőek írásban a gondolatokhoz csatolt linken keresztül, valamint hangzó formában a Nyíregyházi Egyházmegye – ingyenesen elérhető – podcast-csatornáján az alábbi linkek bármelyikén. A szövegeket Tamás László görögkatolikus papnövendék olvassa fel:

Adatkezelési tájékoztató: A megadott adatokat (nevet és e-mail-címet) a hatályos magyar és európai adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően kezeljük, kizárólag a böjti üzenetekhez használjuk, harmadik félnek nem adjuk tovább. Az adatokat külön kérésre azonnal, de legkésőbb a böjti időszak végén maradéktalanul töröljük rendszerünkből.

Készüljünk együtt nagyböjt minden napján legnagyobb keresztény ünnepükre, a húsvétra!

 

Címkék