Fürtöcske nap Angyalkertben

2016.október 15-én a Katolikus Kulturális Hetek rendezvénysorozat keretében az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában „Fürtöcske napot” rendeztek.

szőlő darálása

A programok már délelőtt megkezdődtek, amikor a gyerekek az óvodában játékos formában megismerkedhettek a szőlő feldolgozás folyamatával. Kipróbálhatták a szőlő darálást, préselést majd megkóstolhatták a finom mustot. Vidám hangulat kísérte a munkafolyamatokat, énekszóval, zeneszóval telt a délelőtt.

szőlő feldolgozása
 

A programok gazdagságához hozzájárult a Diri-Dongó zenekar „Őszköszöntő” műsora a gyermekek nagy örömére.

A néphagyományőrzés szép eseményeként délután szüreti felvonulást szervezett óvodánk, amelyen a gyermekek szüleikkel együtt vettek részt.

táncház

A kisbíró tréfás köszöntőt és beszédet mondott melyben összefoglalta óvodánk főbb eseményeit.

Kazincbarcika több pontján végig kísérte a népes sereg a póni hintón ülő „hegybírót és bírónét”, a város lakosai közül az érdeklődők, valamint a 165. számú Jókai Mór Cserkészcsapat ifjú tagjai csatlakoztak menetünkhöz.

Felvonulásunkat az Aggtelki Néptáncegyüttes a Csillagfürt Néptáncegyüttes, az Alsószuhai népdalkör műsora gazdagította.

 A szüreti felvonulás utolsó állomása a Görögkatolikus templom volt, ahol dr. Janka Gábor atya hagyományainknak megfelelően megszentelte a gyermekek által hozott terméskosarakat.

A termésáldás ünnepét a gyermekek kedves énekei, versei szinesítették amelyben hálát adtak a Jó Istennek a bőséges termésért.

 Az ünnepi program zárásaként a templom előtt szeretetvendégséget tartottunk, amely alkalmas volt kellemes beszélgetésekre a szülői közösség összekovácsolására.

Óvodánk gyermekei és dolgozói valamint a szülők jó érzésekkel gondolnak vissza erre a napra.

Kovács Erika, óvodavezető

Címkék