Formálódó ifis közösség

A Jelenlét Ponton végzett kitartó munka nyomán összetartó közösség formálódik Hernádvécsén

csoportkép a Kegykép előtt

Korábban beszámoltunk arról, hogy a hernádvécsei Jelenlét Pont augusztusban 13-20 év közötti fiatalok számára szervezett nyári tábort. Örömükre a húsz megszólítottból tizenketten részt vettek a programon, s nagyszerű élményekkel gazdagodhattak.

Már akkor megszületett az elhatározás:

  • rendszeresen fognak találkozni,
  • elutaznak a máriapócsi cigánybúcsúra.

A zarándoklat előtt volt egy felkészülő együttlét is, ahol Máriapócsról, mint a kegyelmek helyéről beszélgettek. Gyakorlati kérdések is tisztázódtak, mit okos vinni egy ilyen utazásra, milyen ruházatban illik menni, milyen énekekkel tudják köszönteni a Szűzanyát… Utóbbiakat el is gyakorolták

Máriapócson

Szeptember 17-én a munkatársak közül Kalász Ágnes és Fényes Lívia, önkéntesként Juhász Katica koordinálta a zarándokokat. Az utazást közös imádság, éneklés kísérte, Máriapócson pedig már várta a csapatot harmadik munkatársként Oroszné Obbágy Rita (aki a szombati lelkinap miatt hamarabb utazott a kegyhelyre).

Az érkezők köszöntötték az Istenszülő Szűz Máriát a templomban, majd az éppen kezdődő tanúságtétel meghallgatása után mindannyian részt vettek a püspöki Szent Liturgián. Ebéd után belefért a bazár, a körhinta, de hazaúton ismét Mária-énekeket, Istent dicsőítő gitáros dalokat énekeltek.

a buszon

Még két hét sem telt el, s újabb találkozást szerveztek Hernádvécsén. Mindazokat, akik részt vettek a zarándoklaton, kötetlen beszélgetésre, szalonnasütésre, amolyan utótalálkozóra hívták össze a munkatársak. Nem csupán a pócsi útról esett szó, hanem sok dologról, ami napi szinten foglalkoztatja az embereket, a fiatalságot.

Tervben van egy újabb alkalom, amikor összesítik az egyénileg készített fotókat (táborról, zarándoklatról, szalonnasütésről), és azok levetítésével felelevenítik az élményeket.

szalonasütés

Az ifjúsággal még tovább terveznek: máris keresik a következő, megfelelő időpontot, amikor filmklubot szervezve a település többi fiatalját is meg tudják szólítani.

Isten segítségével lassan, de szépen formálódik Hernádvécsén egy fiatalokból álló közösség (is). Tartsa tenyerén őket az Úr!

FÉNYKÉPEK

Szöveg és fotók: Oroszné Obbágy Rita

Címkék