„Életed üzenet”

A Katolikus Kulturális Hetek programsorozathoz keretein belül az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában Simon András grafikusművész képeiből nyílt kiállítás október 14-én.

Simon András

A kiállítást Asztalosné Zupcsán Erika, az Erzsébet program fejlesztési igazgatója, az iskola egykori diákja nyitotta meg. Beszédében a művész jellegzetes egyvonalas grafikáiban megjelenő szeretetet és egyszerűséget emelte ki; a „mindennapok csodáját”, melyekben a teremtő Istent találhatjuk meg.

„Életed üzenet ”- vallja Simon András grafikusművész. Erre kérte a gyermeket is: „Engedd meg, hogy Isten továbbrajzolja szívedben az életedet és a végén egy szép műalkotássá válj!” A diákok egy szakköri foglakozás keretében tanulhattak a művésztől, aki a nagyobbaknak tett tanúságtételében pályája indulásáról is beszélt. A délelőtt folyamán egy közös „műalkotás” készült a gyerekek közreműködésével.

Az ünnepi alkalomra a diákok és tanáraik már hetek óta készültek - mondta el Barta József, az iskola igazgatója. Rajzpályázatot hirdettek, korcsoportonként különböző témákban. A különböző technikákkal készült templomainkat, szentek életét, búcsújáró helyeket bemutató legjobb alkotásokat szintén kiállították. A Kulturális Hetek programjai az őszi szünetig folytatódnak az intézményben.

KÉPGALÉRIA

Címkék