Együttműködési megállapodás a Georgikon és a Tokaj-Hegyalja Egyetem között

A sátoraljaújhelyi középiskolai képzés jó alapnak bizonyul a sárospataki egyetemen folyó képzéshez

Dr. Horváth Ágnes, Papp Zoltán

A Tokaj-Hegyalja Egyetem ZsuzsannaFeszt programsorozatának keretein belül ünnepélyes oklevélátadó ünnepséget tartottak 2023. február 17-én, ahol a végzett hallgatók megkapták diplomájukat.

Ez az ünnepség adott keretet a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiummal kötött együttműködési megállapodás aláírásának is. Az egyetem részéről Dr. Horváth Ágnes rektor asszony, a középiskola részéről Papp Zoltán igazgató írta alá a megállapodást.

Dr. Horváth Ágnes, Papp Zoltán

A két intézmény nem csupán földrajzilag van közel egymáshoz, de a képzési palettájuk is nagyon sok ponton kiegészíti egymást. Amit a Georgikonban elkezdenek a középfokú oktatás keretein belül, azt felsőfokon lehet folytatni a Tokaj-Hegyalja Egyetemen. A megállapodás alapja, hogy a két intézmény közösen próbálja megszólítani azokat a gyerekeket, akik ebben a régióban élnek és érdeklődnek a mezőgazdaság, élelmiszeripar, turizmus-vendéglátás esetleg különösen a szőlész-borász szakma irányába. Számukra a középiskolán keresztül a felsőoktatáson át igazi életpályát kínálunk.

A most megkötött megállapodás nyomán megvalósuló közös programok remélhetőleg minél több fiatalt fognak elérni.

Forrás: Georgikon

Címkék