Egyházmegyei díjazottak a katolikus vers- és novellaíró pályázaton

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a tavaszi Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében vers- és novellaíró pályázatot hirdetett. A megmérettetésen több kategóriában is eredményesen szerepeltek diákok a Miskolci Egyházmegyéből.

Galambvári Panna átveszi a díjat Veres Andrástól

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a vers- és novellaíró pályázatot A család Istentől rendelt közösség címmel hirdette meg. Az irodalmi pályázat célja az volt, hogy a résztvevők különféle műfajok (vers, novella) segítségével bemutassák, mit jelent a család a keresztény életben.

A pályázatra a hazai egyházmegyékből közel 250 pályamű érkezett, amelyek közül a szakmai zsűri választotta ki korcsoportonként a legjobbakat, illetve a különdíjasokat. A pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére szeptember 21-én került sor Budapesten, a Szent Gellért-templomban. A nyerteseknek Veres András püspök, az MKPK elnöke adta át a díjakat.

Novellák kategóriában a 10–14 éves korosztályosok között első helyezést ért el Galambvári Panna (Miskolc - Görömböly). Panna verssel is pályázott, azt különdíjjal jutalmazták.
A 15-18 éves korosztályosok között vers kategóriában Soltész Stella Lili (Erdőhorváti) is különdíjban részesült.

A pályaművek a mellékletből megnyitva elolvashatók.

csoportkép a díjátadón

A Hajdúdorogi Főegyházmegyéből és a Nyíregyházi Egyházmegyéből is nagyon szép eredményt értek el gyermekek. A díjazottak teljes névsora és a  díjátadóról készült beszámoló a Magyar Kurír oldalán található.

Fotók: Magyar Kurír

 

Címkék
Csatolmány