Egyetemisták a főiskolásokért

Az Ökumenikus Egyetemi Lelkészség Miskolcon a Kárpátaljai Magyar Főiskola számára gyűjtött adományokat.

egyetemi nap

A Miskolci Egyetem Ökumenikus Lelkészsége ebben az évben a Hallgatói Önkormányzattal együtt „Adventi Adományboltot” nyitott a Lelkészségen. Lehetett hozni ruhát, játékokat, dísztárgyat, könyveket, és minden használható tárgyat, amit szívesen ajánlottak föl az egyetem, oktatói, hallgatói és munkatársai.

Az adománybolt december 5 - 7- ig tartott nyitva a Miskolci Egyetem főépületében, ahol az adományokat a meghirdetett cél érdekében meg lehetett vásárolni kinek-kinek lehetősége szerint. Az összefogást minden nap megtapasztaltuk, mert ha a cél a határon túl élő magyar testvéreink megsegítése, akkor nem lehetünk közömbösek vagy érdektelenek. Örömmel tapasztaltuk meg a hallgatói és oktatói aktivitást, az egyetemi vezetők részéről a teljes támogatást, így sikerült elérni, hogy elképzelésünk megvalósult.

egyetemi nap

A támogatás kettős célt szolgál. Egyrészt a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola karonként meghirdet a hallgatók között egy tudományos munkát és ennek a díjazottjai pénzjutalomban részesülnek. Másrészt az összeg másik feléből a főiskola kollégiumi konyháját szeretnék felújítani.

Köszönet mindenkinek, akik részt vettek a közös akció szervezésében. A lelkészség minden munkatársának és fiataljainak, Lente Boglárka egyetemi lelkésznek és Kiss Máté HÖK elnöknek, valamint minden jó szándékú embernek, akik segítették a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola támogatását.

Makkai László, görögkatolikus egyetemi lelkész