Egy liturgikusének-verseny nem vész el, csak átalakul

A Máriapócsra meghirdetett országos görögkatolikus liturgikusének-versenyt a világhálón keresztül fogjuk lebonyolítani.

éneklő leány

Hogyan? A következőképpen.

Minden döntőbe jutott egyén, gyermek, diák, fiatal elénekli a saját korcsoportjában előírt énekeket, és azt rögzíti a telefonján vagy bármilyen más erre alkalmas eszközön. Fontos, hogy ne csak hang- hanem képanyag is legyen a felvételen. (A felvétel technikai minősége nem játszik szerepet.) Ezt a felvételt kell elküldeni a liturgikusenekverseny@gmail.com címre május 20-ig. A beérkezett fölvételeket hallgatjuk meg és minősítjük bronz, ezüst és arany fokozattal. Az eredményről értesítjük az érintetteket és az eredményt természetesen most is közzétesszük a nagyvilág előtt. Tervünk, hogy a jobb felvételeket is közzétesszük majd, ezért akik azokat elküldik, erre is számítsanak. Illetve aki ezt nem szeretné, akkor arról külön értesítést küldjön, és az ő éneklése nem lesz látható és hallható a nyilvánosság előtt.

Mivel a gyülekezés még mindig nagyon korlátozott, ezért sajnos ezen az úton csak az egyéni jelentkezőket tudjuk meghallgatni. Viszont egyszersmind megnyitjuk újra a családi ének kategóriát. Ha a döntőbe jutott csoportok most nem is indulhatnak, az egyes családok viszont annál inkább. Ennek természetesen nem feltétele az elődöntőn való részvétel. Minden görögkatolikus családot – vagy akár másokat is – biztatunk, hogy énekeljék el közösen az előírt liturgikus darabokat, és annak felvételét küldjék el nekünk a megjelölt liturgikusenekverseny@gmail.com címre. A családok bármelyik kategóriát választhatják, a legkisebbekétől a legnagyobbakéig. Az ő értékelésüknél az is szerepet játszik, hogy hányan énekelnek s hány generációt sikerül bevonni a közös énekükbe. Minden éneklő családnak nagyon fogunk örülni.

Fontos, hogy a beküldött felvételek technikai minősége egyáltalán nem játszik szerepet az értékelésben.

Nagy szeretettel várjuk tehát a jelentkezőket, a felvételeket, és talán már Pünkösd fényes ünnepére közzé is fogjuk tudni tenni az eredményeket és az érdekes és szép énekeket.

Holnap, május 5-én további részleteket is közlünk. Akkor tesszük közzé a döntőbe jutottak névsorát, akiktől a felvételeket várjuk, s emlékeztetőül közzétesszük újra a korcsoportonként előírt követelményeket is. 

Föltámadt Krisztus! Valóban föltámadt!

Szerző: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Címkék