Drogprevenció a gyermekvédelemben

Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézményben a kábítószerek és más ártalmas szerek használatáról tartottak előadást az Evangélium és a hitünk tanításának tükrében

Előadás

A Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény Megyaszói Lakásotthonok szervezésébe és Szabó Roland atya hívására szeretettel fogadtuk Demkó Balázs atyát, egri paróchust, aki a fiataloknak a káros szenvedélyekről és ártalmairól tartott előadást. A közösségi házba nemcsak a helyi lakásotthon neveltjeit láttuk szívesen, hanem a hernádvécsei és az abaúji szakmai egységekből érkező fiatalokat, valamint a nevelőszülőknél nevelkedőket is.

Balázs atya a kábítószerek és más ártalmas szerek használatáról az Evangélium és a hitünk tanításának tükrében keltette fel a figyelmet a fiatalok körében. Tartalmas és elgondolkodtató mondataival és figyelemfelkeltő előadásmódjával nagyon sokat segített azoknak a fiataloknak, akik ki vannak téve a csábításnak és befolyásolhatók a társaik által.

Az előadás szünetében lehetőség volt négyszemközti beszélgetésre is Demkó Balázs atyával, így bizalmasan is kérdezhettek és informálódhattak azok, akik igényelték.

A nagy érdeklődésre való tekintettel szeretnénk folytatni ezt a fajta ismeret átadást, hiszen minél több helyes impulzust kapnak neveltjeink, annál biztosabban tudják majd a helyes utat megtalálni.

Köszönjük a segítséget Balázs atyának, és várjuk vissza a fiataljaink körébe.

Kardos Istvánné

szakmai vezető

Címkék