Dobogós helyen a múcsonyiak

A lengyel-magyar (LeMa) énekversenyen a harmadik helyet szerezték meg a múcsonyi gyerekek

a gyerekek

A LeMa iskola program szervezői a lengyel–magyar barátság ápolását és a lengyel karácsonyi énekekkel (kolendák) való megismerkedést tűzték ki célul. A programban a múcsonyi Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola énekkara  is részt vett.

csoportkép

A feladat az volt, hogy a részt vevő diákok – tanári segítséggel – elsajátítsanak és előadjanak egy kolendát magyarul és lengyelül egyaránt, önállóan vagy zenei kísérettel. Ehhez minden segítséget megkaptak a szervezőktől, Rácz Karolina lengyel–magyar származású dalszövegíró és énekestől, valamint Rónayné Slaba Ewa Mária lengyel nemzetiségi szószólótól. Az előadott kolenda mindkét verzióját fel kellett venni videóra. A videók közül szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. A programban mintegy 270 gyermek vett részt idén.

A múcsonyi gyerekek a versenyt a harmadik helyen zárták. A csapat „annyira szorgalmas volt, hogy három dallal készült fel a kettő helyett” – olvasható a LeMa program hivatalos közösségi oldalán.

díjátadás

Az eredményhirdetés november 25-én volt a budapesti Szent István-bazilikában egy karácsonyi koncert keretében.Az eseményen jelen volt a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete, Sebastian Kęciek és családja és Felföldi Mária az Országos Lengyel Önkormányzat elnöke.

„Hálás szívvel köszönöm Gyenes Anna Mária tanárnő felkészítő munkáját, Bukovenszki Péter bácsinak a gyönyörű harmóniákát, Pece Sára játékát és Kiss Viki fuvolázását, Widomskiné Novák Marikának a múcsonyi Lengyel nemzetiségi Önkormányzat vezetőjének a sok támogatását és segítségét, Bárdos-Rescsánszki Laura és Juhászné Ondré Mártika tanító néniknek az áldozatos munkáját, valamint a külső támogatóknak a hozzájárulását, ami lehetővé tette, hogy az eseményen személyesen részt vegyünk, csodálatos élmény volt!” – írta Szepesi Szilárd atya, az iskola lelkésze, múcsonyi parókus.

Címkék