Diakónusszentelés Sajópetriben

2021. november 14-én, a 10.30-kor kezdődő Szent Liturgián szenteli diakónussá Orosz Atanáz püspök Gorcsa János alszerpapot Sajópetriben.

Gorcsa János

"1993. április 12-én Nyíregyházán születettem. Ekkor még Rozsályban éltünk. 1995-ben édesapámat Tokajba helyezte Szilárd püspök atya. Tokajban végeztem az általános iskolát, majd Hajdúdorogon folytattam tanulmányaimat. Az itt eltöltött évek tovább erősítették az otthonról hozott görögkatolikus hagyományok szeretetét. A papság gondolata már általános iskolában foglalkoztatott, de a gimnáziumi évek alatt vált komoly elhatározássá a papi a hivatás választása.

2011-ben az érettségi megszerzése után a Papnevelő Intézetbe jelentkeztem és nyertem felvételt. A teológiai tanulmányaim mellett a kántori szolgálat, a Szent Damján kórus és a foci szeretete határozta meg a szemináriumban töltött éveimet. Mint minden kispap életében, úgy az enyémben is meghatározó élmény volt a szociális év, melyet Kárpátalján a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumban és Németországban, Tecklenburg városában a Bárka közösségnél töltöttem.

2018-ban teológiai diplomát szereztem, ezután Atanáz püspök atya kinevezett a Sajóládi Fráter György Katolikus Általános Iskola hitoktatójává. Emellett részt veszek a Sajópetri Egyházközség cigánypasztorációs munkájában is. 2021. augusztus 13-án kötöttem házasságot feleségemmel Tar Margarétával. 2021. szeptember 1-jétől püspök atya kinevezett a Sajópetri Egyházközség lelkipásztori kisegítőjévé." 

Gorcsa János

 

Címkék