Családdal töltött minőségi idő

Ebben lehetett része mindenkinek Edelényben, az egyházmegyei családi napon

az edelényi kastélyban

Egyházmegyénkben szinte minden évben július első hétvégéjén szervezzük meg a családok találkozóját. Idén július 1-jén, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola biztosította a helyszínt, a rendezvény tízéves történetében immár harmadik alkalommal.

aszfaltrajz

A találkozó főszervezője, Szepesi Szilárd atya, az egyházmegye családpasztorációs bizottságának elnöke a regisztráción igyekezett mindenkit személyesen köszönteni, az „ismeretleneket” faggatni, vajon honnan-merről érkeztek, már ez is meghatározta a találkozó nyitott hangulatát. Mintegy húsz parókiáról körülbelül háromszázan vettek részt a nap kínálta számtalan programon.

Szilárd atya

A találkozó – a hagyományokat követve – idén is közös imádsággal, az Istenszülőhöz intézett imádsággal, Paraklisszal kezdődött, amelyet Atanáz püspök vezetett. A szertartáson Mária Erzsébetnél tett látogatását leíró szakasz hangzik el Szent Lukács evangéliumából (Lk 1,39-45). A főpásztor erre és a másnapi Mária-ünnepre utalva, a látogatás és a boldogság kulcsszavakra irányította a figyelmet köszöntőjében.

Atanáz püspök

Az imádság után a gyermekek azonnal felfedező útra indultak az iskola különböző helyiségeibe, ahol számos érdekes elfoglaltság várta őket: a tornatermekben asztalitenisz, falmászás, különböző méretű és fajtájú labdák, az informatika termekben robotok és más okos eszközök, selfibox, az udvaron érzékenyítő akadálypálya, ugrálóvár, óriás sakk, csúzlizda, terápiás kutyusok és egyebek.

játék

A finom süti illata az aulából az iskola gasztroműhelye felé terelt sokakat, ahol Béres Gáborné tisztelendő asszony irányítása mellett készültek a különböző sütemények, nyalókák, pillecukrok, sőt még Szilvia tisztelendő asszony saját készítésű édességeit is meg lehetett kóstolni.

kislány édességgel

A családi nap idejére az edelényi kastélysziget is megnyitott, igazi időutazásnak lehettek részesei azok, akik két nagy csoportban a tárlatvezetéseken részt vettek.

Domján Mihály

A felnőttek sem maradtak program nélkül. Dr. Domján Mihály, tanácsadó szakpszichológus, családterapeuta, szomatodráma játékvezető tartott előadást Minőségi idő a családban címmel. Mivel és hogyan szerezhetünk örömet családtagjainknak, mi teszi őket boldoggá? Van-e ebben egyensúly, „kapok” is, vagy csak „adok”? Kap-e elég megbecsülést a feleség/anya vagy a férj/apa?  - ezeket a kérdéseket boncolgatta gyakorlati példákon keresztül az előadó.

habparty

Egyházmegyei családi nap már el sem képzelhető a mindent lezáró habparty nélkül. Találkozzunk majd jövőre is, Múcsonyban augusztus 6-án, a centenáriumi családi napon!

FÉNYKÉPEK

Szerző: Varga-Juhász Bernadett

Címkék