Buzgó Simon apostol ünnepe az Aranyos lakásotthonban

2015. május 10-én ünnepeltünk a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény Aranyos lakásotthonában, Abaújkérben.

Atanáz püspök

Ezen a májusi vasárnapon tartottuk lakásotthonunk védőszentjének ünnepét. A jeles alkalomra  a kis közösség minden tagja, gyermekek, felnőttek egyaránt készültek. Lelki vezetőnk, Galambvári Péter abaújszántói parókus atya segítette gondozottjainkat a lelki felkészülésben, a hittanfoglalkozások során mesélt Simon apostolról, életéről, tevékenységéről is.

A közös ünnep a helyi római katolikus templomban kezdődött, Dr. Orosz Atanáz püspök atya vezetésével elénekeltük a Parakliszt. Könyörgő ájtatossággal fordultunk az Istenszülő Szűz Máriához, hogy segítse meg Buzgó Simon vértanú apostol ünnepén az abaújkéri Aranyos lakásotthon minden gondozottját, valamint az ott dolgozó felnőtteket a mindennapok megpróbáltatásaiban. A szertartáson részt vettek a helyi hívek, valamint a meghívott vendégek is. Péter atya által készített imaszöveg segítségével mindenki nyomon követhette a könyörgést, bekapcsolódhatott a közös fohászba.

A szertartás végeztével hazasétálva a lakásotthonba folytatódott tovább az ünnep. A névnapot, a gondozott gyerekek aktív közreműködésével készült uzsonnával tartottuk meg.  Püspök atya ünnepi köszöntője után, az imafal kiegészült Simon apostol képével, valamit a házi áldással. Az ünnepi torta elfogyasztása közben kötetlen beszélgetéssel, jó hangulatban zárult a vasárnap.

Címkék