Betyár tábor Debrecenben

A Nem Adom Fel Alapítvány által szervezett táborban töltöttek egy hetet rakacaszendi és martonyi gyerekek.

nem adom fel póló

Romanovics Réka, önkéntes segítő írt a tábori élményekről:

A „Legyetek jók, ha tudtok”, EFOP – 1.3.7-17-2017-00236 számú pályázat keretében augusztus 22-én reggel indultunk Rakacaszendről és Martonyiból 41 fővel (gyerekek, szülők, kísérők, önkéntesek)  Debrecen közelébe, a Vekeri-tó mellett fekvő Dorcas Szabadidőközpontba, ahol hat napot töltöttünk. Négyfős faházakban kaptunk szállást napi háromszori étkezéssel.

csoportkép a táborban

A tábort a Nem Adom Fel Alapítvány szervezi immár 11. alkalommal minden nyár végén. Idén „Betyár tábort” tartottunk, vagyis a „betyárságra” épült fel a tábor tematikája. A résztvevők között jelen voltak gyerekek, közép- és főiskolás diákok, segítők, önkéntesek, érintett családok, az alapítvány által segített fiatalok és sérültek, kerekesszékesek és más fogyatékkal élők egyaránt.

Mindenki számos program közül válogathatott, voltak kiscsoportos foglalkozások és közös programok (vetélkedő, diszkó, ki mit tud, szépségverseny, éjszakai túra, barátságos foci, közös esti áhítat, debreceni városnézés, stb.), melyek nemcsak kikapcsolódást, szórakozást nyújtottak, hanem közelebb is hozták az embereket egymáshoz a 240 fős táborban.

játék közben

A szeretet, az elfogadás jegyében telt ez a hét. Mindenki számára elgondolkodtató, tanulságos lehetett. Érezhettük, mennyire fontos az elfogadás (a sérültek elfogadása), az empátia, az együttműködés, egymás segítése, támogatása. Sok új embert ismertünk meg, új élményekkel, érzésekkel, tapasztalatokkal gazdagodtunk, jobban megismertük egymást és talán önmagunkat is.

Bár kellemesen elfáradtunk, de már várjuk a jövő évi tábort!

További képek

 

Címkék