Az újjáteremtés eszközei lehetnek a most érettsigéző diákok

Hétfőn reggel magyar nyelv és irodalom írásbelikkel országszerte megkezdődtek az érettségi vizsgák.

ballagók

Az Oktatási Hivatal közleménye szerint magyar nyelv és irodalom vizsgatárgyból középszinten 1139 helyszínen 68458, emelt szinten 58 helyszínen 2119 vizsgázó tesz érettségi vizsgát a következő hetekben.

A Miskolci Egyházmegye fenntartásában működő három középiskolában is, sajátos szabályok és óvintézkedések megtartása mellett, mintegy kétszáz érettségiző diák kezdte meg a középiskolai tanulmányaikat lezáró vizsgasorozatot;  Edelényben a Szent János Görögkatolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban, Miskolcon a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnáziumban, valamint Sátoraljaújhelyen a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban.

Hétfőn reggel Atanáz püspök az edelényi görögkatolikus templomban végzett Szent Liturgiát az érettségizőkért, és az érettségiztetőkért ajánlotta föl, Szent János apostol és evangélista közbenjárását kérve eredményes munkájukra. Az újjáteremtés eszközeivé válhatnak mindazok, akik a próbatételeket kiállva majd hivatásukat teljesítik, hangozott el a püspöki homíliában.

A homíliát az Edelény Városi Televízió rögzítette, a LINKEN keresztül újra megtekinthető.

Címkék