Angyalkerti jubileum

Fennállásának ötödik évfordulóját ünnepelte 2016.november 9-én a kazincbarcikai Angyalkert Görögkatolikus Óvoda.

kiállítás

Az ünnepi délelőttöt hosszú készülődés előzte meg.

Kovács Erika óvodavezető beszámolója:

„Az én őrangyalom” címmel angyalkiállítást szerveztünk, melynek előkészületébe a Miskolci Egyházmegye fenntartásában működő óvodák is részt vettek, egy-egy alkotás elkészítésével. A szorgos gyermekkezek által készített alkotásokat elismerő oklevéllel jutalmaztuk.

jutalmazás

Az ünnepen megemlékeztünk óvodánk védőszentjéről, Szent Mihály Arkangyalról is, aki erős pajzsot tartva óvja, védi intézményünket, a benne lakó óvodásokat, szüleiket és a dolgozókat is. A Napocska csoportos gyermekek szerepe is hűen tükrözte, hogy Szent Mihály közbenjárására akár templom is épülhet. Jelképes volt maga a történet, hiszen mi is Isten országának kis kövei vagyunk. Cselekedeteinkkel, jótetteinkkel, imáinkkal hozzájárulunk a keresztény értékek és hagyományok építéséhez, épüléséhez. Óvodánk lelki vezetője is megfogalmazta, hogy sokszor láthatatlanok ezek a kövek, mégis dacolnak a korral, az idő múlásával, és napjaink nehézségeivel.

szentelés

Az ünnepség keretében dr. Orosz Atanáz Megyéspüspök megszentelte a nyár folyamán megújult iroda helységet, és kérte az Isten áldását azokra, akik itt dolgoznak, munkálkodnak.

A születésnapi torta sem maradhatott el, melynek mind a gyermekek, mind a vendégek nagyon örültek.

torta

Hálát adunk a Jó Istennek az eltelt 5 esztendőért, és egyben köszönjük a Miskolci Egyházmegye valamennyi munkatársának a sok segítséget, mellyel az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda mindennapjait segítik!

Címkék