„Aki a gyermekek számára épít, az bízik a jövőben”

Megszentelték a kazincbarcikai Angyalkert Görögkatolikus Óvoda játszóudvarát

Atanáz püspök

Egyházunkban hagyomány, hogy ha valami újat készítünk és használatba vennénk, előbb Isten áldását kérjük hozzá. Ezt az áldást kérte Atanáz püspök a kazincbarcikai Angyalkert Görögkatolikus Óvoda most létrejött új játszóudvarára is.

Atanáz püspök Máté evangéliumából idézve – „ha nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be a mennyek országába” (Mt 18,3) – azt az elgondolást fogalmazta meg, hogy a gyermekek önfeledt játéka lehet maga a mennyország elővételezése.

gyermekek

Az Angyalkert Óvoda 2011-ben került egyházunk fenntartásába, azóta több lépcsőben bővült, szépült az épület. Hosszas várakozás, álmodozás, tervezgetés előzte meg az új és korszerű játszóudvarnak idei kivitelezését. Az udvar felújítása, kialakítása a magyar kormány országos óvodafejlesztési programjának keretén belül valósult meg, ez az átfogó program a Miskolci Egyházmegyében is több helyszínen tette lehetővé a fejlesztéseket (EGYH-EKF-21-P-0027).

játékok

A kazincbarcikai óvoda udvarán hinták, mászóvár, kültéri mászófal került kialakításra, amelyek a sport, a mozgásfejlesztés és a szabad játék lehetőségeit biztosítják az idejáró gyermekek számára. Már látványában is vonzó az új udvar; színesek nem csak a játékok, hanem a terület egy részét borító gumiburkolat is. Az udvar úgyszólván többfunkciós: a gyermekek változatos fejlesztését teszi lehetővé a szabadban. A sokoldalú mozgásformák végzése mellett, a kerti ülőkék és füves részek más jellegű foglalkozások szervezésére is alkalmas teret biztosítanak, a tankert ismereteket szerzését  teszi lehetővé, sőt a városi gyermekek számára szokatlan élményt biztosít, az un. mezítlábas tanösvény.

szalag átvágása

A játszóudvar ünnepélyes átadásán megjelent vendégeket, Demeter Zoltán országgyűlési képviselőt, dr. Makkai Orsolya alpolgármestert, a társintézmények vezetőit, szülőket, gyermekeket, dr. Nagymáthé Sarolta köszöntötte, a fenntartó MEKIF nevében. Osztályvezető asszony úgy fogalmazott, hogy aki a gyermekek számára épít vagy felújít, az bízik a jövőben, a jövőt építi.

Kovács Erika, az óvoda vezetője arról biztosította a jelenlévőket, hogy ez az új játszóudvar mindenképpen az idejáró gyermekek javát fogja szolgálni.

FÉNYKÉPEK

Címkék