Karácsonyi készület

gyertyák

November 26.:Erősítsd meg lépéseimet a te ösvényeiden, hogy meg ne inogjanak lépteim! (…) őrizz meg engem, Uram, mint szemed fényét! Szárnyaid árnyéka alatt oltalmazz meg engem. (Zsolt 17,5.8)

November 25.: Áldom az Urat, ki értelmet adott nekem, még éjjel is erre intenek veséim. Szemem előtt az Úr mindenkor, mert jobbomon van, hogy ne ingadozzam. (Zsolt 16,7-8)

November 24.: Meddig viaskodjam lelkem gondolataival, meddig bánkódjam szívemben éjjel-nappal? Meddig emelkedik fölém ellenségem? Tekints reám és hallgass meg engem, Uram, Istenem! Világosítsd meg szemeimet. (Zsolt 13,3-4)

November 23.:Te, Uram, őrizz és óvj meg bennünket e nemzedéktől és mindörökké! (Zsolt 12,8)

November 22.: Az Úr megvizsgálja az igazat és az istentelent, aki pedig a gonoszságot szereti, saját lelkét gyűlöli. (Zsolt 11,5)

November 21.: Te látsz, ismersz jajszót és szükséget, és mindent a kezedben tartasz. A szegény rád bízza magát, az árvának te vagy gyámola. (Zsolt 10,14)

November 20. Benned bízzanak, kik ismerik a te nevedet, mert nem hagytad el, akik keresnek téged, Uram. (Zsolt 9,11)

November 19: Mert ha nézem az egeket, ujjaid munkáját, a holdat és csillagokat, melyeket te alapítottál: mi az ember, hogy megemlékezel róla, vagy az ember fia, hogy meglátogatod őt? (Zsolt 8,4-5)

November 18.: Én pedig békességben fogok lefeküdni és álmodni,
mert egyedül te, Uram, hajlékhoz juttattál engem reménységben. (Zsolt 4, 9)

November 17. Mert az Úr ismeri az igazak útját, de  az istentelenek útja elvész.
(Zsolt 1,6)

November 16.: Te pedig, Uram, oltalmazóm vagy, én dicsőségem, ki fölemeled fejemet. (Zsolt 3,4)

November 15.: Boldogok mindnyájan, kik benne bíznak. Zsolt 2,12

Görögkatolikus hagyomány szerint november 15-én kezdődik a karácsonyt megelőző bűnbánati időszak. A sajópálfalai nővérek minden napra választottak egy-egy zsoltárszakaszt, melyek az előttünk álló negyven nap során kísérhetnek minket az úton.