Házszentelés a Hegyalja lakásotthonban

Vízkereszt ünnepköréhez kapcsolódóan, 2018. január 13-án Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke látogatást tett a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény Hegyalja különleges lakásotthonába.

Dudás László, Orosz Atanáz

A házszentelésre minden évben sort kerítenek a lakásotthonok lelki vezetői, így a gondozott gyermekek már várták az idei közös ünnepet a Püspök atyával.

A házszentelés közös imádsággal vette kezdetét, majd a helységek szenteltvízzel való meghintésével és a ház- ill. a benne lakók áldásával zárult. Az ünnepet gazdagította a közös éneklés, versmondás is.

Az újév indításául és az ehhez kapcsolódó fogadalmak, tervek megerősítésével szorosabbá próbáljuk tenni Isten és ember kapcsolatát, így minden gyermek megfogalmazta gondolatait a 2018-as évre, amit szeretne elérni. A kitűzött célok megvalósításában kértük a Mennyei Atya közbenjárását.

A házszentelést követően szeretetvendégség keretében kötetlen beszélgetés zajlott a fenntartó, Dudás László lelki vezető atya a gyermekek, valamint a gyermekvédelmi intézmény munkatársai között.

gyerekek a házszentelésen

Az ünnep végén minden gondozott gyermek saját szavaival mondott, kötetlen imában adott hálát, és köszönetet ezért a jeles napért, melyet együtt szeretetben, békében sikerült eltölteni.

Atanáz püspök atyával való találkozások mindig örömmel töltik el a lakásotthonban élő gyermekek szívét, látogatásával ösztönzést, lelki megerősítést is megtapasztalhatnak a gondozottak valamint az otthon munkatársai egyaránt. 

Berei Ágnes, gyermekotthon vezető