V. Görögkatolikus kórustalálkozó

A Görögkatolikus Metropólia 2018-ban ötödik alkalommal keltette életre a Szent Efrém Napok elnevezésű rendezvényét, melynek során, névadójához híven színes zenei és szellemi feltöltődést ígérő programokkal várta az egyházi zene iránt érdeklődő közönséget.

Kórus, vendégek, Szocska Ábel

Január 27-én Nyíregyházán a Szent Miklós-iskola sportcsarnokában került megrendezésre a Görögkatolikus Kórustalálkozó melynek jelmondata – „Az Édenkert szépségében gyönyörködtél…( )…és a világnak az istenismeret virágát nevelted.” – Szent Efrém sztihiráját idézte.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Szocska A. Ábel apostoli kormányzó és Bubnó Tamás karnagy úr, aki a 8 hangú Miatyánk színes dallamvilágával, és a parlandó éneklési stílus különlegességeivel ismertette meg a jelenlévőket.

Bubnó Tamás

Nagy örömmel hallgattuk egyházunk gazdag liturgikus énekeit, és a különböző szerzők szláv-, bizánci dallamainak feldolgozásait a fellépő kórusok tolmácsolásában. Egyházunk fontosnak tartja hogy az iskoláinkban tanuló diákok megismerjék és megtanulják értékelni a görögkatolikus egyház liturgikus dallamvilágának szépségeit és a kórustalálkozókon valamint a liturgikusének-versenyeken keresztül ennek hagyományt teremtve „a világnak az istenismeret virágát” neveljük.

A  kórustalálkozón fellépő kórusok:

Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium kórusa (M. E.)

Csengettyű Gyermekkar – Mécses Gyermekkar (H. F.)

Glória Kicsinyek Kórusa (Ny. E.)

Szivárvány Gyermekkar (H. F.)

Lautitia Gyermekkar(H. F.)

Szent Atanáz Kórus (G. M.)

Lautitia Ifjúsági Vegyeskar (H. F.)

Köszönjük a kórusok részvételét, valamint köszönetet szeretnénk mondani a házigazdának, a Szent Miklós-iskola pedagógusainak és a technikai személyzetének a kitartó szolgálatért!

FÉNYKÉPALBUM

Címkék