Közös lelkigyakorlat Homrogdon

A múcsonyi Szentpéter Görögkatolikus Általános Iskola és a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda dolgozói közös adventi lelkigyakorlaton vettek részt Homrogdon 2017.12.13-án délután.

előadás a lelkigyakorlaton

Az imaóra és a homrogdi intézmény bemutatkozása után Papp Zoltán homrogdi iskolalelkész egy interaktív előadás keretében segítette felkészülésünket a Karácsonyra, Jézus születésére.

A várakozás, a csend, a szeretet fontosságára hívta fel a figyelmünket. Rávilágított arra, hogy a Karácsonyt csak igazi, gyermeki hittel és a Jézussal történő találkozásra készüléssel tudjuk befogadni, megélni.

A két tantestület és az intézmények többi dolgozója is tartalmas délutánt töltött együtt. Az előadás után volt lehetőség az ismerkedésre, az iskola épületének bejárására is. A kötetlen beszélgetések mellett szerény agapén is részt vettünk. Minden résztvevő ajándékot is választhatott a karácsonyfájára a kézzel készített díszek közül.

karácsonyi díszek

Bízunk benne, hogy a találkozás egy nagyon szép együttműködés kezdete volt a két iskola között, amit még nagyon sok közös program fog követni.

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!