„Jöjjetek utánam"

Újabb intézménnyel bővült Egyházmegyénk. Már megtartották az évnyitót Mucsonyban a Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskolában. A tanév kezdetén a pedagógusoknak tartott lelki napot Juhász Géza atya.

lelki nap Irotán

„Jöjjetek utánam, és én emberek halászaivá teszlek titeket! Ők azonnal elhagyták hálóikat, és követték őt.”(Mk (1,17-18)

Augusztus vége felé már fél lábbal az iskolában vagyunk, ha diákok nem is a pedagógusok már mindenképpen. Hiszen ők a tanévnyitó előtti hetekben már szorgalmasan készülnek a becsengetésre.

Nem volt  ez másképpen a szeptember elsején induló mucsonyi Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola dolgozói között sem. A készület itt talán csak annyiban tért el a hagyományostól, hogy idén nem csak a tananyagokat és a kötelező adminisztratív feladatok elvégezésével telt, hanem lelki készület is zajlott.

Augusztus 24-én az iskola tantestülete és dolgozói közösen indultak el Irotára, ahol az együtt töltött nap alatt az intézmény új lelki vezetője, Juhász Géza atya elmélkedéseit hallgatva töltekezhettek lelkileg is az új tanévre. Az elmélkedéseken az imádság, az Istenre való odafigyelés, valamint egy érdekes kísérlet keretén belül a fontossági sorrendről esett szó, végül egy játékosabb előadás zárta a sort, mely az önmagunkra figyelés témáját járta körül.

lelki nap

Az előadások után a férfiak szakácstehetségét dicsérő ebédet fogyaszthattuk el, aminek alapanyagát a mucsonyi egyházközség ajánlotta fel. Hálás köszönet érte. A nap végén úgy gondolom mindnyájan lelkiekben gazdagodva térhettünk haza és ezzel a lelkülettel folytathatjuk munkánkat, amivel reményeink szerint a diákokat is gazdagítani tudjuk.

Varga Csaba