Ízelítő kiadványainkból

Megjelent a Görögkatolikus Szemlélet magazin tavaszi száma és a Görögkatolikus Szemle áprilisi száma. Az újságok megvásárolhatók a görögkatolikus templomokban és a kegytárgyboltokban

címlap

Görögkatolikus Szemlélet magazinból ajánljuk: 

- Isten eszközének lenni az örömökben és nehézségekben – a papi szolgálatban töltött első évéről mesél Molnár Ádám sátoraljaújhelyi segédlelkész.

- Krisztus feltámadt…! De zajosan vagy csendesen? – Nyirán János atya húsvéti elmélkedése.

- A Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend küldetése a Szentföldért – interjú a lovagrend aktuális feladatairól és a Gázában élő keresztények szorongatott helyzetéről Jungbert Béla helytartóval.

- Bizánci rítus, katolikus hit, magyar identitás – a hazai görögkatolikus egyház történelméről írt monográfiájáról beszél a szerző, Véghseő Tamás.

- Árva egyházközségekből exarchátus – adalékok a miskolci görögkatolikus adminisztratúra történetének kezdeteihez Papp András tollából.

címlap

Görögkatolikus Szemle áprilisi számából:

- Kispaptalálkozó a görögkatolikus szemináriumban: Máriapócson és Nyíregyházán vendégeskedtek a magyarországi szemináriumok papnövendékei és elöljárói.

- Megkezdte működését a leveleki Alamizsnás Szent János Karitászcsoport.

- Bemutatkozik az Érpataki Görögkatolikus Parókia.

.- Kárpátaljától Karagandáig: Chira Sándor görögkatolikus püspök élete, száműzetése és szüntelen szolgálata.

- Az abaújszántói templom különleges Istenszülő-ikonja.

A magazin és a havilap megvásárolható a görögkatolikus templomokban és a kegytárgyboltokban. Ha szeretne előfizetni, keresse a sajtóközpont munkatársait a 06-42-597-607-es telefonszámon vagy a goroghir@gorogkatolikusmetropolia.hu e-mail címen!