Ép testben ép lélek

Sportos hét a a görögkatolikus papnevelés előkészítő évfolyamán

kosárlabda

Tóth Balázs,  papnövendék-jelölt beszámolója:

A múlt hét kifejezetten sportos hétre sikeredett az előkészítő évfolyamon, ugyanis két jelentős sportprogramon is részt vehettek.

     Április 17-én szerdán Nyíregyházára utaztunk, hogy megmérkőzzünk a nagyszeminárium focicsapata ellen. Történelmi mérkőzésnek bizonyult ez, ugyanis most először került megrendezésre a kis- és nagyszeminárium közötti teremfoci-mérkőzés. Ezt a mérkőzést fantasztikus játékkal megnyerte az előkészítő évfolyam csapata 10-8 arányban, ahol többen is szenzációs teljesítményt produkáltak! Másnap – a kirándulós napunkat kihasználva – ellátogattunk a nyíregyházi állatparkba, ahol az előző napi focimeccs fáradalmait vezethettük le.

pihenés

     De ezután következett egy még sportosabb nap! Április20-án szombaton egy teljes délutánt szántunk a sportolásra! 6 különböző bajnokságban mérettethettük meg magunkat: egyéni és páros asztalitenisz, egyéni és páros csocsó, illetve egyéni és páros büntetődobás.

csocsó

Nagy öröm volt számunkra továbbá az is, hogy mindkét elöljárónk, Orosz István és Dudás György atyák, továbbá Orosz Rita és Feczák Donáta tisztelendő asszonyok is bekapcsolódtak a küzdelmekbe, ahol mindenki nagyszerű eredményeket ért el. Ami viszont fontosabb, hogy ez a nap még jobban összekovácsolta a társaságot! A délután vecsernyével folytatódott, majd pedig közös sütögetéssel zártuk a napot!

asztalitenisz

     Hálásan köszönjük a nagyszemináriumnak és elöljáróiknak a közös focimeccs létrejöttét, továbbá Gyuri atyának és István atyának, hogy lehetőséget biztosítottak a szombati közösségépítő sportdélután létrejöttéhez!