Adománygyűjtés a szíriai keresztények megsegítésére

A szíriai keresztények megsegítésére hirdetett gyűjtést a Magyar Görögkatolikus Egyház. A felajánlott összeggel Al-Dmeine al-Sarqije falu áramellátásának biztosításához, a templom tetőszerkezetének felújításához, valamint a legnagyobb szükségben élők terheinek enyhítéséhez szeretnénk hozzájárulni.

Szíria

A 2011-ben kezdődött szíriai háború immár hat éve tizedeli az ország lakosságát, dönti romba városait, maga alá temetve utakat, házakat, kórházakat, iskolákat, mecseteket, templomokat és a világörökség több ezer éves kincseit. Az országon belül maradt, de lakhelyét elhagyni kényszerült emberek több mint 6 és fél millióan vannak, közel 5 millióan pedig nehezen vagy egyáltalán nem megközelíthető területeken élnek, élelem, áram, gyógyszer nélkül, életveszélyben.

Szíria lakosságának a konfliktus kirobbanása előtt körülbelül 8 százaléka volt keresztény. Ők az Iszlám Állam által elfoglalt területeken szisztematikus népirtás áldozatai lettek, akik túlélték a városok bombázását, az utcai harcok elől a környező falvakba menekültek, amelyekből azonban a közlekedés, az iskolába járás, gyógyszerek beszerzése és az orvoshoz való eljutás is rendszerint lehetetlen feladat. Al-Dmeine al-Sarqije Homsz és al-Kuszejr között található apró, ám ősi keresztény település. A közeli városokból sokan kerestek itt menedéket rokonoknál, barátoknál.

Kérjük, hogy akik tehetik, járuljanak hozzá a Görögkatolikus Egyház adománygyűjtéséhez, amelyet személyesen juttatunk el Al-Dmeine al-Sarqije lakóihoz. Az összegből a falu áramellátásának biztosításában és a templom tetőszerkezetének renoválásában szeretnénk segítséget nyújtani, illetve a legnagyobb szükségben élők terhein enyhíteni.

 

Adományaikat a CIB Bank számlájára várjuk:

10702071-69121841-51400006

A megjegyzés rovatba kérjük, írják be: „szíriai keresztények”.

Köszönjük!