Zöldjárat a Georgikonban

Az Erdők Világnapján rendkívüli fizika órát tartottak a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban. Az előadás témája az energia és a megújuló energiaforrások voltak.

Tóth Pál

Tóth Pál tanár úr érdekes, látványos kísérleteket mutatott be a témához kapcsolódóan az Energia Suli Fizibusz program keretében. A kísérletek elvégzésébe a tanulókat is bevonta, amit a diákok nagy érdeklődéssel, örömmel vállaltak. A program célja, hogy a fiatalokat rászoktassák a környezettudatos energiafelhasználásra.

kísérlet

Reméljük, hogy a látottakat és megszerzett ismereteket a tanulók hasznosítani fogják a további tanulmányaik vagy életük során, valamint hozzájárul a környezettudatos szemléletük formálásához.

Az georgikonos diákok négy csapata nagyon szép eredményeket ért el a hat fordulóból álló Országos Erdőismereti Vetélkedőn, melynek címe: „Fedezd fel az örökséged”. A vetélkedő során a diákok megismerhették a magyarországi erdőgazdálkodás, erdei természetvédelem és az erdészeti munka legfontosabb elemeit és érdekességeit. A versenyre 173 csapat nevezett be, a Mezősök 3. csapata elnyerte a verseny 3. fordulójának különdíját is. A csapatok bebizonyították, hogy mennyire fontos számukra a természetvédelem értékeinek megőrzése és fenntartása az utókor számára, az erdő tisztelete és a közös csapatban való dolgozás, valamint egymás segítése.

csapatkép