Vendégségben a Cigány Szakkollégiumban

A Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium Cigány Szakkollégium meghívására tett látogatást az intézményben a Miskolci Egyetem kancellárja.

előadás

"Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja elfogadta meghívásunkat és 2016. november 8-án látogatást tett a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium Cigány Szakkollégiumában.

Dr. Deák Csaba, Makkai László

                Kancellár úr beszélt a munkájáról, hivatásáról. Tájékoztatta a hallgatókat a Miskolci Egyetem hosszú távú céljairól, stratégiájáról és részletesen bemutatta az egyetem pénzügyi helyzetét is. Információt adott az egyetemen zajló fejlesztésekről és beruházásokról. Ismertette az egyetem jelenlegi helyzetét, beszámolt arról, hogyan áll Miskolci Egyetem a magyarországi egyetemek rangsorában, milyen kép él a hallgatók és a munkaadók fejében a Miskolci Egyetemről, milyen brand most az intézmény.

                Kancellár úr elismerően szólt a szakkollégium munkájáról. A Szakkollégium és a Miskolci Egyetem együttműködését fontosnak tartja, és a továbbiakban szorosabb kapcsolatot alakítana ki a két intézmény között. A következő lépésként azt szeretné, ha megállapodás születne egy gyakornoki programról, aminek fő célja, hogy a Cigány Szakkollégium hallgatói a Miskolci Egyetemen gyakornokként dolgozhassanak.

előadás közben

                Ezek után kötetlen beszélgetés alakult ki a hallgatókkal és szívesen válaszolt minden kérdésükre. Reméljük, ez a jó kapcsolat a jövőben is hosszútávon fennmarad majd, és gyümölcsöző lesz, mind az Egyetem, mind a Szakkollégium számára."

Mozgó Mónika

A program az EFOP-3.4.1.-15-2015-00010 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

logók

Címkék