"Veled kiteljesedve" - Edelény

Morzsák a házasság hete edelényi rendezvényeiből: előadás, beszélgetés, tanúságtétel, találkozások és megerősítés.

emléklap

Tanúságtétel. Nyugodtan nevezhetjük így Dudás László atya és felesége, Klári előadását, amelyben mintegy 90 percen keresztül lekötötték az edelényi hallgatók figyelmét. Vallomás volt ez, hogy mit jelent kiteljesedni a házasságban, a papi életben, mit papnéként és szülőként. – Akik szerdán este erre szánták az időt, azok programjaink nagyszerű nyitányának lehettek a tanúi.

Dudás László és felesége

Másnap az özvegyekkel volt egy igazán bensőséges beszélgetés az egykor együtt töltött időről, az elválás megélésének nehézségeiről. Olykor szinte lelkigyakorlatba illettek a szavak, amelyek elhagyták a sokat megélt testvéreink szívét és ajkát.

Péntek esti beszélgetésünket egy film megtekintésével kezdtük, amely szórakoztató, ám mégis szívet megérintő módon felkínálta számunkra, hogy véleményt alkossunk a család és a munkahely kiteljesedésre történő hívásáról, ill. azok ütközéséről. A jelenlévők valóban nem maradtak kívül a témán, a film részvevővé tette őket.

A hét rendezvényei csúcspontjának a vasárnapi Szent Liturgia szolgált, amelyen a házaspárokért imádkoztunk. A szertartás végeztével igazán megható volt, hogy 34 szentségi házasságban élő pár járult újra az Isten áldásáért. Hogy milyen mélyről jövő hálaadást és mekkora könyörgő reménységet hoztak az Úr elé az út javán már többnyire túl lévő párok, azt csak a fügefa alatt is látó, a szíveket legteljesebben ismerő tudja. Az emlékül kapott képről újra és újra imádkozhatják az egykor ünnepélyesen elhangzott szavakat: „Őrizd meg őket Úristenünk, amint megőrizted Noét a bárkában; őrizd meg őket Úristenünk, amint megőrizted Jónást a cethal gyomrában; őrizd meg őket Úristenünk, amint megőrizted a három szent ifjút a tüzes kemencében, a mennyből harmatot küldvén reájuk…”

házaspárok megáldása

Címkék